20.7 C
Athens
May 20, 2024
Image default
POLITICS

Εικόνες θλίψης στο πάρκο Αθανάτων στο Γουδί – Αποκλειστικές φωτογραφίες του in

Εικόνες θλίψης αντικρύζει κανείς σε συγκεκριμένο σημείο στο Πάρκο Αθανάτων στο Γουδί. Σπασμένα μάρμαρα και διασκορπισμένα παντού συνθέτουν εικόνες μη συμβατές με το σημείο.

Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το in, πολλές από τις μαρμάρινες «ποδιές» κάτω από τις ελιές που είχαν φυτευτεί για τους ολυμπιακούς αγώνες, έχουν σπάσει και παραμένουν σπασμένες χωρίς να έχουν επιδιορθωθεί ή αντικατασταθεί. Εκτός από αυτό φυσικά, η γνωστή κακή συνήθεια κάποιων να λερώνουν με σπρέι επιφάνειες όλης της Ελλάδας πρέπει κάποτε να σταματήσει. Και στο πάρκο κάποιοι λέρωσαν με σπρέι σημεία του. Ας το κάνουν στο δικό τους σπίτι και ας αφήσουν ήσυχο τον δημόσιο χώρο.

Και τώρα τι;

Στο κατά τα άλλα πολύ προσεγμένο και περιποιημένο πάρκο, όπου εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι αθλούνται και ψυχαγωγούνται είναι πράγματι κρίμα – ειδικά στο υψηλού συμβολισμού μονοπάτι των χωρών – οι «μαρμάρινες» ποδιές να είναι σε πολλά σημεία σπασμένες.

Οι λύσεις είναι δυο. Είτε αποκαθίστανται οι σπασμένες ποδιές είτε καταργούνται τελείως. Διότι αυτό που σήμερα επικρατεί φανερά δυσαρεστεί και προβληματίζει. Αν πάλι όσα αντικρύσαμε είναι λόγω βανδαλισμών στο πάρκο, τότε πρέπει να ληφθούν προφανώς περισσότερα αποτελεσματικά μέτρα αποτροπής τέτοιων φαινομένων.

Άλλωστε ότι δημιουργήθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού και πρέπει τουλάχιστον να παραμένει στα σημεία που δημιουργήθηκε, αναλλοίωτο προκειμένου να μπορεί ο καθένας να το θαυμάζει.

Related posts

Ο ανασχηματισμός θα έλθει – Αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου

banks

Συνεπιμέλεια: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου – Ήταν λάθος η διατύπωση, απαντά ο ίδιος

banks

Στις 6 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας

banks

Με τον πρωθυπουργό της Ινδίας θα συναντηθεί την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

banks

Συγγνώμες, ευθύνες και οργή

banks

Παπανδρέου-Σαμαράς: Από τη ροκ μπάντα στο σκληρό ροκ της πολιτικής

banks