21.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
WORLD

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά την έγκριση των F-16: “Ο αγώνας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στην θάλασσα στη Σμύρνη”

Τον “παλιο του εαυτό” θυμήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επιστολή έγκρισης για την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ και επανήλθε στις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία της Σμύρνης και της Ελλάδας.

“Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την εκδίωξη του εχθρού από τα εδάφη μας, ρίχνοντας τον στην θάλασσα στην Σμύρνη πριν 100 χρόνια” είπε προσθέτοντας πως οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Σμύρνη, είναι “τα εδάφη που φυτεύτηκαν οι πρώτοι σπόροι, τα πρώτα θεμέλια και τα πρώτα βήματα της χιλιόχρονης ύπαρξης μας”.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ερμηνεύονται και ως απάντηση στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζει πως η χώρα λαμβάνει από τις ΗΠΑ πολύ λιγότερα σε σχέση με την Ελλάδα καθώς τα F-35 αποτελούν πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη σε σχέση με τα F-16.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός των F-35 και είχε ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα πριν 15 περίπου χρόνια.

Ο Ερντογάν δήλωσε χθες πως για την συντήρηση και τις επισκεύες που χρειάζονται τα F-16 θα αποδεσμευτούν πολλά ανταλλακτικά από τις ΗΠΑ αλλά και τον Καναδά.

Related posts

Daly (Fed): Λογική η πρόβλεψη για τρεις μειώσεις των επιτοκίων

banks

Γερμανία: Στο 22% το ποσοστό του AfD σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

banks

Πριγκόζιν (Ομάδα Wagner): “Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανατινάξουν άνδρες μου”

banks

Νέοι μύδροι Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ: “Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει μετατραπεί σε Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ”

banks

ΠΟΥ: H μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους πηγή “μεγάλης ανησυχίας” – Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας

banks

ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του F-35 που αναζητούσαν επί σχεδόν 24 ώρες οι αρχές

banks