26.9 C
Athens
May 21, 2024
Image default
POLITICS

Εργατική πρωτομαγιά με εργαζόμενους φτωχούς, ανίερους συμφηφισμούς για αδικαίωτους νεκρούς, «ιερούς» τακτικισμούς

Αισιοδοξείτε

Μπορούμε να ελπίζουμε! Τα φοιτητικά νιάτα των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν … πάρει φωτιά! Αν σκεφτείτε πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 900 φοιτητές, καταλαβαίνετε ότι σε δεκάδες πανεπιστήμια στις περισσότερες Πολιτείες, το κίνημα μέρα με την ημέρα ανεβαίνει. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας – κι όχι μόνο – βρίσκονται στο δρόμο καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα. Κι είναι ίσως η πρώτη φορά, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, που το κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πιο ισχυρά αντανακλαστικά από το ευρωπαϊκό!

Αντεπίθεση

Θα το έχετε παρατηρήσει – είστε και ευφυείς άνθρωποι – πως από χθες, την επόμενη στιγμή από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για το Μάτι, το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, επιχειρεί μία τεράστια επικοινωνιακή αντεπίθεση. Επιχειρώντας την πολιτική εργαλειοποίηση των 104 νεκρών! Με προφανή στόχο να αποσύρει από το προσκήνιο το έγκλημα των Τεμπών και να «καθίσει» στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινές – χάδι! Αξιοποιώντας βεβαίως την υπεροπλία του μηχανισμού που διαθέτει!

Διαγραφή

Μόνο εξ αυτού του γεγονότος, είναι σαφές και το μέγεθος της δυσκολίας, που αντιμετωπίζει. Όμως οι ασχολούμενοι με την διακρίβωση του εγκλήματος δεν παύουν να παράγουν γεγονότα! Όπως επί παραδείγματι είναι η αποκάλυψη της διαγραφής 11 λεπτών συνομιλίας του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας με τον σταθμάρχη! Ετσι προέκυψε και το «ανθρώπινο λάθος». Η κάνω εγώ λάθος;

Για όλα

Χθες ο κ. Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή μόνο και μόνο για να πει πως «δεν είναι τελεσίδικες οι κρίσεις για το Μάτι». Και διάφοροι – της κυβερνήσεως, έτσι; – έλεγαν πως για τις ποινές φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Ναι ρε παιδιά, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και για τις επτά πληγές του Φαραώ! Η μήπως όχι; Πάντως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Αννα Ευθυμίου είχε διαφορετική άποψη. Μιλώντας στο Open είπε μεταξύ των άλλων ότι οι δικαστές «αποφάσισαν να μην βάλουν τη μέγιστη ποινή. Μέσα στα όρια που δίνει ο νόμος, εάν έβαζαν την μέγιστη ποινή, θα μπορούσαν και να είχαν πάει και φυλακή»!

Στη Μητρόπολη

Πάντως ήταν να μην αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους ο κ. Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τώρα που τις αποκατέστησαν, μπορούμε να δούμε «πράματα και θάματα»! Μέχρι … παπαδάκι στη Μητρόπολη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, είναι ικανός να πάει, προκειμένου οι ευσεβείς ψηφοφόροι της παράταξης να ξεχάσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα περί αυτού! Ετσι αύριο το βράδυ θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου. Όταν λέμε ότι το «παιχνίδι» το έχει πάρει πάνω του, το εννοούμε. Κατ΄ αποκλειστικότητα….

Να είναι προσηνής

Και παράλληλα του έχει πει ο κ. Σταν να δείχνει όσο μπορεί ενσυναίσθηση – τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας… – να πλησιάζει τα προβλήματα του κόσμου. Ότι τα κατανοεί – εξ ου και οι απίθανες διαπιστώσεις… Ότι προσπαθεί να του λύσει τα προβλήματα. Εντάξει. Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, επικοινωνιακά. Διότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αναγάγει την επικοινωνία, στην υπέρτερη των επιστημών. Τους βγάζω το καπέλο!

Επισκέψεις

Να σας υπενθυμίσω ότι μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τέσσερα σούπερ μάρκετ και την κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη. Και φυσικά διαπίστωσε. Τι; Πως τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Και οι καταναλωτές μπορούν να είναι ευτυχισμένοι γιατί οι τιμές των προϊόντων έχουν πέσει – δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό ήταν περίπου το νόημα των διαπιστώσεων του. Αφού βεβαίως αναγνώρισε πως η ακρίβεια είναι «μεγάλο πρόβλημα»!

Και στη Βαρβάκειο

Λοιπόν αύριο πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαρβάκειο αγορά, στο κέντρο της Αθήνας. Για να συνομιλήσει, λέει, με καταναλωτές και εμπόρους. Πιθανόν για να συμμεριστεί και την χαρά τους για τις … τιμές των αμνοεριφίων! Δεν γνωρίζω – αν και δεν αποκλείεται – αν θα τον συνοδεύει «το θαύμα της δύσης», ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, που κάλεσε χθες του καταναλωτές να αγοράσουν το αρνί τους από τα σούπερ μάρκετ κι όχι από τα κρεοπωλεία!

Μαγκωμένα χαμόγελα

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου χαμογελάνε. Αλλά όχι πλατιά! Και τούτο διότι ενώ οι δημοσκοπήσεις – που έχουν οι ίδιοι – δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να έχει εξασφαλίσει το 17%, όμως δεν γνωρίζουν πόσοι από το νέο κοινό που έχει γοητεύσει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, θα προσέλθουν στην κάλπη. Γι΄ αυτό είναι λίγο «μαγκωμένοι». Κι όπως μου είπαν χαρακτηριστικά « το στοίχημα είναι εμείς να έχουμε το 2 μπροστά και για τη Νέα Δημοκρατία να έχει το 3 μπροστά». Μου φαίνεται πως είναι πιο πιθανό το δεύτερο από το πρώτο! Ετσι δεν είναι; Εχουν όμως να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα. Κλασικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Το «διαγ(κ)ωνισμό» ορισμένων υποψηφίων….

Η επιτροπή

Μου λένε, λοιπόν, ότι τις εξορμήσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών είτε στην Αττική, είτε στην περιφέρεια, τις κανονίζει μία τριμελής επιτροπή, που απαρτίζεται από τις κυρίες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Παναγιώτα Μπελώνη και τον κ. Νίκο Σκορίνη. Την επιτροπή συνεπικουρεί ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης, ως υπεύθυνος του οργανωτικού. Και επιχειρείται να υπάρχει μία στοιχειώδης ισονομία όλων των υποψηφίων – κάτι σας «τετραγωνισμό του κύκλου»! Αντιλαμβάνεστε υποθέτω τι τραβάνε….

Στη Καισαριανή

Σήμερα πάντως ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται σε αγωνιστικό «mood». Στις 9.30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στη Καισαριανή, στο μνημείο των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, την πρωτομαγιά του 1944. Και θυμήθηκα πως κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και ο πρώην πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας με το που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός, εκείνο τον … μακρινό Γενάρη του 2015. Και μετά; Και μετά θα διαδηλώσει στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τους χιλιάδες απεργούς! Διότι – αν δεν γνωρίζετε – έχει γενική απεργία! Κι ο κ. Κασσελάκης «θα είναι στη πρώτη τη γραμμή»….

Το Τικ Τοκ

Τα πράγματα πάντως είναι σοβαρά. Η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, η κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λαιεν, ανακοίνωσε χθες πως ίσως να απαγορευτεί η χρήση του «Τικ Τοκ». Δεν γίνεται αυτό ρε παιδιά. Θα έχουμε δράματα. Κατ΄ αρχήν θα πέσει σε κατάθλιψη ο κ. Κασσελάκης, που είναι μανιώδης χρήστης του, θα βρεθεί σε σοβαρή αμηχανία ο κ. Μητσοτάκης και σε κίνδυνο η επικοινωνία του με τις χαμηλές ηλικίες. Αλλά κι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, που έχει αρχίσει ήδη να «μπουσουλάει» στο δημοφιλές social media τον τελευταίο καιρό, θα πρέπει να επανεκπαιδευτεί – η δια βίου μάθηση που λέγαμε… – σε κάποιο άλλο social media. Γιατί, πως θα βάλει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, όταν έρθει η ώρα;

Related posts

Συνάντηση ΠτΔ με Πενταρόφσκι – «Αναγκαία η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

banks

Πικραμμένος – Το 2012 είχαμε ετοιμάσει σχέδιο για ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών

banks

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορείς να δανείσεις στον ιδιοκτήτη τους τα Γλυπτά του Παρθενώνα

banks1

Οικονόμου – «Έχουν γνώση οι φύλακες» για τη σχέση των έγκλειστων χρυσαυγιτών με όσους είναι εκτός φυλακής

banks

Τουρκία: ΗΠΑ και Γαλλία κακομαθαίνουν την Ελλάδα – Όταν μείνει μόνη θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί μας – Τι είπε ο Καλίν

banks

ΦΠΑ: Τι αλλάζει σε καφέ και εστίαση

banks