24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Ηγέτης Χαμάς: “Οι Παλαιστίνιοι θα αντέξουν και θα βγουν νικητές”

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε δήλωσε ότι είναι βέβαιος για την ικανότητα των Παλαιστινίων να αντέξουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να βγουν νικητές από τον πόλεμο. “Αν ο εχθρός θέλει να είναι μια μακρά μάχη, η ικανότητά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη”, είπε.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο ίδιος πρόσθεσε ότι μετά από εβδομάδες πολέμου και παρά τις “βάρβαρες” ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων, ο παλαιστινιακός λαός απέτρεψε τα σχέδια του Ισραήλ. “Ο εχθρός δεν μπόρεσε να πετύχει κανέναν από τους στόχους του ή να επιστρέψει τους αιχμαλώτους του”, είπε.

Ο επικεφαλής της Χαμάς ευχαρίστησε επίσης τους περιφερειακούς συμμάχους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, χωρίς να τους κατονομάσει. “Χαιρετίζω τα μέτωπα αντίστασης που συνέβαλαν σε αυτή τη μάχη μέσω της στρατηγικής ισορροπίας”, δήλωσε ο Χανίγιε.

Τα σχόλιά του έρχονται μία ημέρα αφότου η Χαμάς διέψευσε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ανέφερε ότι το Ιράν είχε ενημερώσει την παλαιστινιακή ομάδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ότι η Τεχεράνη δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο.

Related posts

Τι σημαίνει η κρίση στην UNRWA για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εκτός Γάζας

banks

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν τα χειρότερα αποτελέσματά τους από το 2020

banks

Ουκρανικός στρατός: Οι δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο ανατολικό μέτωπο

banks

Volvo: Αύξηση πωλήσεων 18% τον Αύγουστο, με ώθηση από ΗΠΑ και Ευρώπη

banks

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά και συνελήφθη

banks

Νετανιάχου: Όχι σε κατάπαυση του πυρός αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

banks