20.6 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Αίρει προσωρινά το “μπλόκο” στο deal $27,8 δισ. των Amgen – Horizon η FTC

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα σταματήσει τις εσωτερικές της διαδικασίες για να μπλοκάρει την εξαγορά της Horizon Therapeutics από την Amgen, ύψους 27,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανοίγοντας την πόρτα σε συνομιλίες διευθέτησης που θα μπορούσαν να επιλύσουν την αμφισβήτηση του οργανισμού προς τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Η υπηρεσία εξέδωσε μια εντολή αργά την Παρασκευή με την οποία διακόπτεται η σχετική εσωτερική διαδικασία έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η αναστολή θα επιτρέψει στην Amgen και την Horizon να προτείνουν μια διευθέτηση στους τρεις επιτρόπους της FTC, η οποία θα αναιρούσε την ανάγκη για περαιτέρω προσφυγές.

Σε ανακοίνωσή της, η Amgen είπε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ενοποιήσει τα φάρμακα της Horizon με τα δικά της.

“Θα ήμασταν ευχαριστημένοι εάν η δέσμευσή μας θεωρείτο αρκετή αντί να περάσουμε από μια μακρά δικαστική διαδικασία”, δήλωσε η εταιρεία. Μια ακρόαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις 13 Σεπτεμβρίου παραμένει προγραμματισμένη για το αίτημα της FTC για παύση της συναλλαγής πριν από την εσωτερική διαδικασία της υπηρεσίας για το θέμα.

Η FTC δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η FTC υπό την προεδρία της Lina Khan έχει υιοθετήσει μια επιθετική προσέγγιση στις συγχωνεύσεις, αμφισβητώντας μια σειρά από συμφωνίες υψηλού προφίλ. Ωστόσο, ο οργανισμός δυσκολεύτηκε στο δικαστήριο, χάνοντας υποθέσεις συγχωνεύσεων φέτος, συγκεκριμένα εκείνη μιας εξαγορά της Meta Platforms και εκείνη για τη συμφωνία της Microsoft  με την Activision Blizzard.

Η FTC υπέβαλε αγωγή για την προτεινόμενη εξαγορά της Amgen τον Μάιο, την πρώτη ένστασή της για μια φαρμακευτική συμφωνία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Ο οργανισμός υποστήριξε ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει στην Amgen να εδραιώσει το μονοπώλιο της Horizon στα φάρμακα για την οφθαλμική νόσο του θυρεοειδούς και τη χρόνια ανθεκτική ουρική αρθρίτιδα.

Related posts

ΠΟΥ: Περίπου 9.000 ασθενείς πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν για θεραπεία εκτός της Λωρίδας της Γάζας

banks

ΗΠΑ: Μπλόκο στην στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο

banks

Απάντηση Ζαχάροβα σε Κ. Μητσοτάκη με Μίκη Θεοδωράκη: “Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης”

banks

Ισραήλ: Ο στρατός πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στα σύνορα

banks

Οι Φρουροί της Επανάστασης δέσμευσαν τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Υποστηρίζουν πως προσέκρουσε με ιρανικό σκάφος

banks

DW: Κατάσταση αναμονής στην Πύλα

banks