21.7 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Αύξηση 3,9% στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο

Ο περιορισμένος αριθμός υφιστάμενων κατοικιών στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ ώθησε περισσότερους αγοραστές σε νεόδμητα, με τους κατασκευαστές κατοικιών να αυξάνουν τη δραστηριότητά τους τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, η κατασκευή κατοικιών ήταν αυξημένη κατά 3,9% τον περασμένο μήνα, με τις λεγόμενες ενάρξεις κατοικιών να ανέρχονται στα 1,45 εκατομμύρια από τα 1,4 εκατ. του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος δείχνει πόσα σπίτια θα χτίζονταν σε ένα έτος αν η κατασκευή κατοικιών ακολουθούσαν τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα, όπως τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία ήταν εναρμονισμένα ουσιαστικά με τις εκτιμήσεις της αγοράς (με ένα εύρος απόκλισης λίγων χιλιάδων).

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες, μία ένδειξη της μελλοντικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 0,1% στις 1,44 εκατομμύρια.

Όπως σημειώνει το Marketwatch, το έντονο ενδιαφέρον για σπίτια έδωσε ώθηση στους κατασκευαστές, καθώς οι αγοραστές βρίσκονται αντιμέτωποι με έλλειψη επιλογών στη δευτερογενή αγορά, μεταχειρισμένων κατοικιών.

Ωστόσο, με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αυτό θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω τη ζήτηση για κατοικίες και να αποτυπωθεί στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Related posts

Κρούγκμαν: Ο πόλεμος κατά του πληθωρισμού τελείωσε – Ο κίνδυνος είναι μια αχρείαστη ύφεση

banks

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος: Η Γάζα θα μπορούσε να ξεπεράσει τα επίπεδα λιμού στις επόμενες έξι εβδομάδες

banks

Σάλος στη Βαυαρία με τον υπουργό Οικονομίας – Φέρεται να είχε συντάξει αντισημιτικό φυλλάδιο όταν ήταν μαθητής

banks

Σύνοδος Κορυφής: Ουκρανία, ευρωπαϊκή ασφάλεια, Μέση Ανατολή και αγροτικό ζήτημα στην ατζέντα

banks

Μεσανατολικό: Περισσότεροι από 10.000 Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Maersk: Ανακοίνωσε έκτακτες χρεώσεις λόγω της διαταραχής στην Ερυθρά Θάλασσα

banks