21.7 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ακόμη ένδειξη της ισχυρής εικόνας που συνεχίζει να δείχνει η αγορά εργασίας, παρά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης εν μέσω της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης που πραγματοποιεί η Federal Reserve για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, οι αρχικές  αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 11.000 στις 239.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 240.000. 

Η επιθετική εκστρατεία της Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που έχει οδηγήσει τα αμερικανικά επιτόκια σε υψηλό 22 ετών δεν έχει καταφέρει να κάμψει την αμερικανική αγορά εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να παραμένει σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία φορά πριν από πάνω από 50 χρόνια. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν επίσης ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 32.000 στις 1,716 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, παραμένοντας σε επίπεδα που θεωρούνται χαμηλά με ιστορικά κριτήρια.

Related posts

Ο Καναδάς απαγόρευσε τις έμμεσες εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών

banks

Ουκρανία: Έφηβοι εκπαιδεύονται με καλάσνικοφ και drones

banks

Πάνω από 6.000 μετανάστες χάθηκαν πέρυσι στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ισπανία

banks

Μεσανατολικό: Η ΥΠΕΞ της Γαλλίας επισκέφθηκε τραυματίες από την επίθεση της Χαμάς στην πόλη Ασκελόν

banks

Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει την στήριξη στην Ουκρανία

banks

Βρετανία: Η κυβέρνηση Σούνακ διαθέτει πλέον έναν υπουργό Παράνομης και έναν υπουργό Νόμιμης Μετανάστευσης

banks