20.7 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Οι επικεφαλής του Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία για το άνω όριο των ομοσπονδιακών δαπανών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:48

Οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο κατέληξαν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο των ομοσπονδιακών δαπανών των ΗΠΑ, στο ύψος του 1,6 τρισ. δολαρίων, για το 2024, σε μια κίνηση που έχει στόχο να αποτρέψει την παράλυση ενός μεγάλου μέρους της δημόσιας διοίκησης αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που απέστειλε στους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την Κυριακή, προβλέπει δαπάνες 886 δισ. δολαρίων για την άμυνα και επιπλέον 704 δισ. δολάρια για μη αμυντικές δαπάνες. Το τμήμα των δαπανών που αφορά την άμυνα αποτελεί ήδη νόμου του κράτους καθώς υπεγράφη από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τις αμυντικές δαπάνες.

Το τμήμα των μη αμυντικών δαπανών αφορά τη χρηματοδότηση “προστασίας βασικών εγχώριων προτεραιοτήτων, όπως τα επιδόματα των βετεράνων, η υγειονομική περίθαλψη και η επισιτιστική βοήθεια”, από τις περικοπές που επιδιώκουν οι Ρεπουμπλικανοί, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής των των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις. 

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής του Κογκρέσου είχαν προθεσμία μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να καταλήξουν σε συμφωνία, μετά την έγκριση από το Κογκρέσο στις 14 Νοεμβρίου της επιμήκυνσης του προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους.

Τον Νοέμβριο ήταν η τρίτη φορά μέσα στο 2023 που τα μέλη του Κογκρέσου συγκρούστηκαν για τα δημοσιονομικά, με την Ουάσιγκτον να φθάνει στα πρόθυρα κήρυξης στάσης πληρωμών –το χρέος των ΗΠΑ ξεπερνά τα 31 τρισ. δολάρια– την άνοιξη. Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι ε υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους ήταν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Related posts

Γαλλία: Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του αστυνομικού που σκότωσε τον Ναέλ

banks

Βρετανία: Προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρόμιου Γκάτγουικ λόγω “ύποπτου drone” – Κανονικά συνεχίζεται πλέον η κυκλοφορία

banks

Ο Μαρκ Ρούτε θα συζητήσει με τον Λούλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

banks

Έκθεση του 2023 για το κράτος δικαίου: Πρόοδος στο 65% των συστάσεων, λέει η Κομισιόν

banks

Κλάους Γιοχάνις: Η Ρουμανία μπορεί να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες πέραν του 2,5% του ΑΕΠ στο μέλλον

banks

A. Μπλίνκεν: Έντονη ανησυχία για τις συγκρούσεις κατά μήκος του νότιου συνόρου του Λιβάνου με το Ισραήλ

banks