20.6 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:59

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν διακομίσθηκε εκ νέου σήμερα σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για θεραπεία “συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ένα πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι έχει ενημερωθεί ο Λευκός Οίκος.

Ο ‘Οστιν, στον οποίο διαγνώστηκε καρκίνος του προστάτη και πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντιμετώπισή του, εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο, στα προάστια της Ουάσινγκτον. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου διατηρεί επί του παρόντος τα καθήκοντά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πατ Ράιντερ σε γραπτή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Όστιν επικρίθηκε τον περασμένο μήνα επειδή δεν αποκάλυψε τη διάγνωση καρκίνου και τις επακόλουθες νοσηλείες του τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, μεταξύ άλλων και στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ζήτησε συγγνώμη κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ενημέρωσης ειδήσεων αργότερα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είναι προγραμαμτισμένο να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου στις 29 Φεβρουαρίου σχετικά με την κατάσταση.

Το περιστατικό προκάλεσε πολιτικό σάλο στις ΗΠΑ. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησαν την απομάκρυνση του Όστιν από τη θέση του.

Ο Μπάιντεν από τη μεριά του είχε δηλώσει ότι έχει εμπιστοσύνη στον Όστιν, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος συμφώνησε ότι ήταν ένα λανθασμένη η κρίση του Όστιν.

Related posts

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας $250 εκατ.

banks

Μπλίνκεν: Προειδοποιεί το Αζερμπαϊτζάν για τις εντάσεις με την Αρμενία

banks

Τσεχία: Η προεδρία μετριάζει τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους Πάβελ για τους Ρώσους στη Δύση

banks

Τουρκικό φορτηγό πλοίο υπέστη μικρή ζημιά από πρόσκρουση σε νάρκη

banks

Ο ΠΟΥ δεν έχει παραλάβει καμία ιατρική προμήθεια στη Γάζα από τις 6 Μαΐου – Κρίσιμη για τα νοσοκομεία η έλλειψη καυσίμων

banks

Ο πρόεδρος Μακρόν και ο βασιλιάς Κάρολος επιδιώκουν “να ανανεώσουν τη φιλική σχέση των χωρών τους”

banks