24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η Γερμανία αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον μέχρι το 2027

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον μέχρι το 2027, τονίζοντας την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με έκθεση που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη/

Οι προθεσμιακές τιμές στα τέλη Ιουνίου έδειχναν ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση στις αγορές χονδρικής στα περίπου 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με ανάλυση του υπουργείου Οικονομίας.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κυμαίνεται σήμερα περίπου στα 38 ευρώ η μεγαβατώρα. Η μέση τιμή του φυσικού αερίου ήταν περίπου 19,40 ευρώ την περίοδο 2008 έως τον Ιούνιο του 2021. 

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τις περικοπές των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία πέρυσι και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές προκειμένου να εντοπίζει πιθανά προβλήματα σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με την έκθεση. Τα μέτρα για τη μείωση αυτών των κινδύνων περιλαμβάνουν την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου και τη δημιουργία υποδομών υδρογόνου.

Η κυβέρνηση έχει καταβάλει μέχρι στιγμής 22,7 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για να ελαφρύνει το βάρος για τους πελάτες. Οι μεγάλοι πελάτες της βιομηχανίας έχουν λάβει 6,4 δισ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με το υπουργείο.

Related posts

Καμάλα Χάρις: Το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

banks

ΗΠΑ και Φιλιππίνες υπογράφουν συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια

banks

Ολλανδία: Πολλοί “σοβαρά τραυματίες” σε σιδηροδρομικό ατύχημα

banks

Goldman Sachs: H Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέβριο

banks

Verizon: Χαμηλότερα των περσινών, αλλά υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη β’ τριμήνου

banks

Ζελένσκι: Η νίκη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης

banks