28.2 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Η Ουκρανία αποκρούει ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, σημείωσε πρόοδο στα ανατολικά

Η κατάσταση στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Χάρκοβο είναι “δύσκολη”, αλλά οι δυνάμεις της Ουκρανίας αποκρούουν τις ρωσικές επιθέσεις και έχουν ανακαταλάβει αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα στο ανατολικό μέτωπο την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ένας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας σύμφωνα με το Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία επιτίθεται προς το Κουπιάνσκ, μια πόλη στην περιοχή του Χάρκοβο.

“Η κατάσταση στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ είναι δύσκολη. Ο εχθρός δεν παρατάει τα σχέδια για να προχωρήσει μπροστά και φέρνει πρόσθετες δυνάμεις”, δήλωσε η Χάνα Μαλιάρ σε εθνικό τηλεοπτικό σταθμό.

“Είμαστε σίγουροι για τους υπερασπιστές μας, αλλά είναι πολύ δύσκολα για αυτούς εκεί”, πρόσθεσε.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν νότια της Μπαχμούτ, της πόλης που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο μετά από αιματηρή πολύμηνη μάχη, και έχουν απελευθερώσει άλλα τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση στα νότια, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διασπάσουν τις ρωσικές δυνάμεις και να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα.

“Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εχθρό”, δήλωσε Η Μαλιάρ. “Θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να υποστηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας”.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε την Πέμπτη ότι έχει σημειώσει κέρδη στο νοτιοανατολικό μέτωπο/

Ωστόσο, ένας Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν φαίνεται πιθανό να μπορέσουν να φτάσουν και να ανακαταλάβουν την κατεχόμενη από τη Ρωσία στρατηγική νοτιοανατολική πόλη της Μελιτόπολης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής τους.

Related posts

Συρία: Εκρήξεις σε αποθήκες για πυραύλους κοντά στη Δαμασκό

banks

Ούρ. φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί για πολύ την ανισορροπία στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα

banks

Ο ουκρανικός στρατός ασκεί πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο

banks

Κατρίν Κολονά: Ο ισραηλινός στρατός “πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους”

banks

Έφτασε στην Πράγα για επίσκεψη ο Β. Ζελένσκι

banks

Το TikTok “πωλείται” – Θέλει όμως κανείς να το αγοράσει;

banks