28.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
WORLD

Η Ρωσία παραγγέλνει περισσότερα όπλα για την επιχείρηση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε εντολή να παραδοθούν άμεσα περισσότερα όπλα για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ρωσία, η οποία αποκαλεί επισήμως τον πόλεμό της στην Ουκρανία ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, ελέγχει σήμερα λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέλαβε κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γερασίμοφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση, παρέδωσε έκθεση στον Σοϊγκού, κατά την οποία ανέφερε στο υπουργείο πως “για να διατηρηθεί ο απαιτούμενος ρυθμός της επίθεσης, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο όγκος και η ποιότητα των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχονται στα στρατεύματα”.

Με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό και το Κίεβο να εντείνει τις εκκλήσεις προς τη Δύση για παράδοση περισσότερων όπλων, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται πως προωθούνται ολοένα και περισσότερο κατά μήκος του νοτιοανατολικού μετώπου τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ρωσία έχει καταλάβει χωριά στην περιοχή του Ντονέτσκ, ενώ έχει σταθεροποιήσει θέσεις μάχης στην περιοχή του Χάρκοβο.

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερο έδαφος εάν η Δύση δεν παραδώσει γρήγορα όπλα, προειδοποίησε την Κυριακή ο ανώτατος διοικητής του Κιέβου, συνταγματάρχης Ολεκσάντρ Σίρσκι.

Related posts

ΟΗΕ: Έκθεση για καταγγελλόμενους βιασμούς κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

banks

Ουκρανία: Ο απολογισμός των ρωσικών πληγμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, τουλάχιστον 30 οι νεκροί

banks

Η Τουρκία στέλνει στην Αίγυπτο πλοίο με βοήθεια για τη Γάζα

banks

Κίνα: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην επαρχία Γκανσού

banks

Συζήτηση για τις πολιτικές για το foresight στα κράτη μέλη της ΕΕ

banks

Εκ νέου έκκληση Σίσι για εκεχειρία στη Γάζα

banks