26.7 C
Athens
June 1, 2024
Image default
POLITICS

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον π. Θωμά Συνοδινό – Η ξενάγηση στη Μητρόπολη Αθηνών

Μια αναπάντεχη συνάντηση με τον πατέρα Θωμά Συνοδινό στον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών είχε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περπατούσε με συνεργάτες του επί της οδού Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, ενώ πραγματοποίησε μια στάση στην ομώνυμη πλατεία και συνομιλούσε με πολίτες, εξήλθε από τον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός.

Η πρόσκληση του πατέρα Θωμά Συνοδινού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη για να συνομιλήσουν και ακολούθως του πρότεινε να τον ξεναγήσει στη μητρόπολη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποδέχθηκε την πρόταση και έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τα σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια που αντίκρισε στη μητρόπολη Αθηνών, με τον προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού να του εξηγεί την ιστορία των αντικειμένων.

Κατά τη συνομιλία τους ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός ανέφερε στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στιγμές από τη συνύπαρξή του με τον μακαριστό Χριστόδουλο αλλά και τη νήσο της Αμοργού, όπου επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα, του επισήμανε πως χάρηκε ιδιαιτέρως που επισκέφθηκε το μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, ενώ έκανε μνεία στον «εγκάρδιο τρόπο που απευθύνεται στον κόσμο».

Μνεία στον θρησκευτικό τουρισμό έκανε ο Κασσελάκης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στη «μεγάλη σημασία» που πρέπει να δοθεί στον θρησκευτικό τουρισμό στη χώρα ώστε να αναδειχθούν θρησκευτικού είδους μνημεία σε μεγάλα κοινά. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του Στέφανου Κασσελάκη ήταν μαζί του και δύο τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο.

Στο τέλος της ξενάγησης, που διήρκεσε περίπου 20 – 30 λεπτά, ο πατέρας Θωμάς Συνοδινός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν.

Related posts

Εύα Καϊλή: Το σχόλιο του δικηγόρου της για την αποφυλάκιση Τζόρτζι

banks

Κύπρος: Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες – Διχασμένο το ΔΗΣΥ

banks

Η Μελόνι και οι κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

banks1

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για Καλή Ανάσταση

banks

Επισκευάζεται το πλωτό αντλιοστάσιο της Υλίκης

banks

Γεραπετρίτης: Πρέπει να συζητήσουμε και τα δύσκολα με την Τουρκία – Τι είπε για την «Ύδρα»

banks