27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι είναι “χιλιάδες φορές ισχυρότερη” από πριν

Σε νέα προειδοποίηση προς τους εχθρούς της, την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στο σύνορα με τον Λίβανο, ως απόρροια της ανάφλεξης που έχει πυροδοτήσει στη Μέση Ανατολή ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς, προχώρησε την Τετάρτη η Χεζμπολάχ, επισημαίνοντας ότι είναι “χιλιάδες φορές ισχυρότερη” από το παρελθόν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, να μην εμπλακεί στην κρίση, ενώ έχουν αναπτύξει δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή με στόχο, όπως λένε, να αποτρέψουν οποιονδήποτε κρατικό ή μη παράγοντα επιδιώκει να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν, μιλώντας την Τετάρτη σε χιλιάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι “κακόβουλοι Ευρωπαίοι” πρέπει να είναι προσεκτικοί.

“Η απάντηση στο λάθος που μπορεί να κάνετε όσον αφορά την αντίστασή μας θα είναι ηχηρή”, είπε, σύμφωνα με το Reuters.

“Διότι αυτό που έχουμε είναι η πίστη, και ο Θεός είναι ισχυρότερος από εσάς, όλα τα θωρηκτά σας και όλα τα όπλα σας”, πρόσθεσε, μιλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φονικό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα του Λιβάνου σχεδόν καθημερινά από τότε που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και το Τελ Αβίβ απάντησε με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ την Τετάρτη γνωστοποίησε ότι έχει επιτεθεί σε πέντε τοποθεσίες σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός ισραηλινού στρατώνα στο Ζαρίτ και μιας θέσης κοντά στα σύνορα με την πόλη Ras Naqoura του Λιβάνου, χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους σε πολλά από τα πλήγματα αυτά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απάντησε στην επίθεση κατά των στρατιωτικών θέσεων στην περιοχή Ζαρίτ, αλλά και στην επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους προς τα κιμπούτς Manara και Rosh HaNikra του Ισραήλ κοντά στα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι “θα συνεχίσει να χτυπά τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ”.

Related posts

Γιατί η Ρωσία μπήκε στο στόχαστρο του ISIS: Τι οδήγησε στο μακελειό της Μόσχας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

banks

Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας: Με το βλέμμα στο μέλλον

banks

Ευρωκοινοβούλιο: Νέα οδηγία αυστηροποίησης της νομοθεσίας κατά της ψευδοοικολογικής σήμανσης

banks

Γουατεμάλα: Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Μπερνάρντο Αρέβαλο, υποψηφίου για την προεδρία

banks

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν έξι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

banks

Washington Post: Ένας 20χρονος άνδρας, λάτρης των όπλων ευθύνεται για τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων

banks