24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Η Barclays βλέπει νέα αύξηση επιτοκίων από την Fed τον Ιανουάριο

Στην εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του κόστους δανεισμού αλλά τον Ιανουάριο, αντί του Δεκεμβρίου που προέβλεπε προηγουμένως, προχώρησε η Barclays.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια της ελαφρώς ξανά τον Ιανουάριο, κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%).

Για τη μετάθεση της πρόβλεψης ένα μήνα αργότερα η Barclays επισήμανε τα καλύτερα των εκτιμήσεων (με όρους Fed) στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο και τον ήπιο τόνο που έχουν υιοθετήσει πλέον αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε ότι η ανεργία αυξήθηκε ελαφρώς στο 3,9% τον Οκτώβριο μετά το 3,8% του Σεπτεμβρίου, κινούμενη στο υψηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τον Ιανουάριο του 2022.

“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Fed θα χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη και θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι αναμένει η αγορά, χωρίς μείωση επιτοκίων πριν από τον Σεπτέμβριο του 2024”, αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Barclays σε σημείωμά τους.

Related posts

Σουηδία: Τρεις νεκροί από τον πόλεμο των συμμοριών – Παρέμβαση του στρατού ζητά η αντιπολίτευση

banks

Πουλήθηκε το Forbes έναντι 800 εκατ. δολαρίων

banks

Ζελένσκι: Η Τουρκία θα συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία

banks

Τα τρακτέρ των αγροτών “πολιορκούν” την Κομισιόν

banks

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στο ρωσικό Μπριάνσκ

banks

Ιταλία: Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για διάδοση ισλαμιστικής προπαγάνδας

banks