17.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Η Fed έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

Η Fed έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

Απώλειες κατέγραψαν την Τρίτη (21/11) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονταν από ανοδικό σερί πέντε ημερών. Εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στις λιανικές πωλήσεις ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών, με τις τεχνολογικές μετοχές να ακολουθούν.

Πιέσεις στη Wall Street άσκησαν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν πως οι αξιωματούχοι συμφώνησαν να ακολουθήσουν μια προσεκτική προσέγγιση για τα επιτόκια στο μέλλον. Δήλωσαν επίσης ότι θα χρειαστεί να αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν οι εισερχόμενες πληροφορίες έδειχναν έλλειψη προόδου στη μείωση του πληθωρισμού.

Η Fed ανέφερε ότι η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει «περιοριστική» εν μέσω ανησυχιών ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι επίμονος ή υψηλότερος. Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν τα επιτόκια αμετάβλητα στο εύρος μεταξύ 5,25% έως 5,5% στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το διήμερο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 62,75 μονάδες ή 0,18% και έκλεισε στις 35.088,29 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,20% στις 4.538,19 μονάδες και ο Nasdaq Composite κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,59% στις 14.199,98 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq προέρχονταν από πέντε συνεχόμενες ημέρες κερδών.

Η Lowe’s σημείωσε πτώση 3,12% μετά τη μείωση των προοπτικών για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους. Η εταιρεία λιανικής ενδυμάτων American Eagle διολίσθησε σχεδόν 16% μετά από το ασθενέστερο από το αναμενόμενο guidance για τα λειτουργικά έσοδα του 2023. Η Amazon κατέγραψε απώλειες 1,53% καθώς, σύμφωνα με το CNBC, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση περισσότερων μετοχών. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει «ξεφορτωθεί» συνολικά 1,67 εκατ. μετοχές από την περασμένη εβδομάδα.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης για τις τιμές του πετρελαίου, μετά το διήμερο ανοδικό σερί τους. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε μόλις 6 cents ή σχεδόν 0,1% και έκλεισε στα 77,77 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου κέρδισε 13 cents ή 0,2% στα 82,45 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Πάνω από τα 2.000 δολάρια έκλεισε σήμερα ο χρυσός, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου, στον απόηχο των πρακτικών της Fed. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 21,30 δολάρια ή 1,1% και έκλεισε στα 2.001,60 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Οκτωβρίου.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #ΠΡΑΚΤΙΚΑ_FED #Nasdaq #Amazon #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #χρυσός

Related posts

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας

banks

Ευρωαγορές: Όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για τον Stoxx 600

banks

Σε υψηλό πενταμήνου οι ασιατικές μετοχές

banks

Κέρδη στη Wall Street, παρά τον «τσιμπημένο» πληθωρισμό

banks

Επιμένουν οι πωλητές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

«Μουδιασμένη» αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

banks