23.6 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street, παρά τον «τσιμπημένο» πληθωρισμό

Κέρδη στη Wall Street, παρά τον «τσιμπημένο» πληθωρισμό

Ανοδικά άνοιξαν σήμερα (12/3) οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από τη νέα έκθεση για τον αμερικανικό πληθωρισμό, ο οποίος «ανέβασε» ελαφρώς ταχύτητα τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα διαμορφώθηκε στο 3,2%, από 3,1% τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός, που δεν συμπεριλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, μειώθηκε στο 3,8% από 3,9% τον Ιανουάριο.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, σε συντονισμό με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης κατά 0,4%, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για 0,3%.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,19% στις 38.843,45 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,38% στις 5.137,39 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 16.097,74 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται σημαντικά μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό, με την Nvidia να σημειώνει «άλμα» 2,4%. Η Microsoft κερδίζει περίπου 1%, ενώ η Oracle έχει «αναρριχηθεί» περισσότερο από 9% καθώς τα κέρδη της ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην έκθεση για τις τιμές παραγωγού, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, αλλά και στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική πολιτική αργότερα εντός του Μαρτίου.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Βαριές απώλειες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

banks

«Φρένο» στα ρεκόρ της Wall Street-Ιστορικά υψηλά για Caterpillar, Nvidia

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- «Άλμα» για την UBS

banks

«Νηνεμία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την BoE

banks

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

banks

Αποδοκιμάζει τον πληθωρισμό η Wall Street με ισχυρές απώλειες

banks