16.1 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Θανάσης Ρούσαλης: «Θέλω ένα Πέραμα ζωντανό, καθαρό και ασφαλές»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος, Θανάσης Ρούσαλης, με τοποθέτηση του εξηγεί τις προτεραιότητες αλλά και το όραμα του για τον Δήμο Περάματος εφόσον αναλάβει την διοίκηση του.

«Πέρασμα στο Μέλλον με εξωστρέφεια, συνέργειες, συμμετοχή των δημοτών και ξαναζωντάνεμα του Περάματος. Το όραμα μας, στη νοτιοδυτική κοσμογωνιά της Αττικής να φτιάξουμε έναν «πρότυπο δήμο αναφοράς».

Ζω με την οικογένεια μου και δραστηριοποιούμαι ως επιχειρηματίας στο Πέραμα τα τελευταία 35 έτη, ξεκίνησα ως εργαζόμενος στην επιχείρηση που σήμερα κατατάσσεται στις σημαντικότερες της Ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζω τον κόπο, την προσπάθεια και το έργο που χρειάζεται για να φέρει κανείς ουσιαστικές, ωφέλιμες αλλαγές γύρω του.

Αυτό στοχεύω να κάνω και για τον Δήμο μου εισάγοντας μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην τοπική αυτοδιοίκηση: μόνοι μας ποτέ ξανά βλέποντας μόνο εχθρούς και αντιπάλους, χρειαζόμαστε συναγωνιστές, συνέργειες με τοπικούς και εθνικούς φορείς, συμμετοχή των υπηρεσιών του δήμου ως γνώστες των πραγματικών προβλημάτων. Θέλουμε να μην αφήσουμε κανέναν εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο ανεκμετάλλευτο και να υλοποιήσουμε έργα πνοής για το Πέραμα. Έργα που μπορούν να το αναδείξουν και να το ξαναζωντανέψουν δημιουργώντας έναν «πρότυπο δήμο αναφοράς» στο νότιο δυτικότερο σημείο της Αττικής.

«Ξαναχτίζοντας το Πέραμα που όλοι θέλουμε»

Το Πέραμα επι σειρά ετών παρουσιάζει μια εικόνα παραμέλησης με ελάχιστες παρεμβάσεις, υψηλή παραβατικότητα, εσωστρέφεια, παραμελημένες γειτονιές και υψηλή ανεργία.

Δημιούργησα μια δυνατή ομάδα, τη Δύναμη Πολιτών, έναν συνδυασμό από νέους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο Πέραμα με ένα κοινό όραμα: να δουλέψουμε με πραγματικούς όρους, μετρήσιμα αποτελέσματα, διαφάνεια και σεβασμό στους δημότες ξαναχτίζοντας το Πέραμα που όλοι θέλουμε. Ένα Πέραμα ζωντανό, καθαρό και ασφαλές.

Σε αυτή την κατεύθυνση τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου, οργώσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου, ακούγοντας και καταγράφοντας τις αγωνίες και τα προβλήματα των δημοτών. Ο επιμερισμός της πόλης σε ζώνες εποπτείας είναι μια πρωτότυπη πρόταση που προέκυψε από αυτές τις επαφές και φαίνεται να είναι αναπόφευκτη.

Επιπλέον, η συνεχής επαφή με επιτυχημένους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρακείμενων πόλεων (Δήμοι Πειραιά, Περιστερίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) , Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες μας έχει εφοδιάσει με καινοτόμες προτάσεις σε τομείς ασφάλειας, καθαριότητας, διαχείρισης πόρων & οργάνωσης, συνεργατικών προγραμμάτων κ.α. «Καλές πρακτικές» που τις περισσότερες φορές χωρίς να είναι ακριβές αποδεικνύονται απλές και αποτελεσματικές, είναι απλά θέμα απόφασης και υλοποίησης και σκοπεύουμε να το πραγματοποιήσουμε.

Το Πέραμα επιθυμεί να περάσει στο Μέλλον και δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Στις 8 Οκτωβρίου βάζουμε τίτλους τέλους σε αποτυχημένες τακτικές του παρελθόντος που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών με τα ίδια προγράμματα και κάνουμε διαφορά: με τη Δύναμη Πολτών».

Related posts

Ανασχηματισμός – Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στην κυβέρνηση – Όλα τα σενάρια

banks

Θερμός Μάης με τέσσερα στοιχήματα

banks

Εικονική άσκηση πολιτικής προστασίας στο Δήμο Θέρμης

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το αγροτικό ζήτημα

banks

«Μη κρατικά ΑΕΙ»: «Κολέγια» με franchise, στην Ιατρική με 8,34 και ασαφή ακαδημαϊκά κριτήρια

banks1

Μετρό: Η σύμβαση για τη Γραμμή 4 – Θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς

banks