24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Θετικό άνοιγμα στις ευρωαγορές περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed

Θετικό άνοιγμα στις ευρωαγορές περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed

Υψηλότερα άνοιξαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1) οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και επεξεργάζονται τα εταιρικά κέρδη.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx κινείται 0,3% υψηλότερα στο άνοιγμα, επεκτείνοντας το κλείσιμο της Τρίτης σε νέο υψηλό διετίας.

Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται επίσης υψηλότερα, με τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών και των ορυχείων να ενισχύονται κατά 0,7%, ενώ αυτές που σχετίζονται με το λιανεμπόριο υποχωρούν κατά 1,6%.

Πριν από το άνοιγμα ανακοινώθηκε ένας καταιγισμός εταιρικών αποτελεσμάτων, από τις φαρμακευτικές εταιρείες Novo Nordisk και Novartis, την τράπεζα Σανταντέρ, και τον κολοσσό του λιανεμπορίου H&M.

Οι μετοχές της Novo Nordisk σημείωσαν άνοδο 3,4% στις πρώτες συναλλαγές, αφού η δανική εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για το φάρμακο για την απώλεια βάρους Wegovy και το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic.

Εν τω μεταξύ, αυτή της H&M σημείωσε πτώση 7,4%, καθώς έκανε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση για νέο διευθύνοντα σύμβουλο και έχασε τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη.

Οι αγορές δίνουν πιθανότητα σχεδόν 98% ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,18% στις 486,50 μονάδες, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη όταν και έκλεισε σε νέο υψηλό διετίας.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,06% κλείνοντας στις 16.981,71 μονάδες, ενώ άνοδο καταγράφει και ο γαλλικός CAC 0,12%.

Στην αντίθετη μεριά, πτωτικά κινείται ο βρετανικός FTSE 0,10% στις 7,656.52 μονάδες, αλλά και ο ελβετικός SMI κατά 0,49%.

Θετική είναι η κατάσταση στην Ολλάνδια, όπου ο δείκτης σημειώνει άνοδο 0,14%, στην Ισπανία και στην Ιταλία με ανοδική πορεία 0,45% και 0,65% αντίστοιχα.

Στην Πορτογαλία καταγράφεται επίσης άνοδος στο 0,73%, ενώ και η Ρωσία διατηρεί την ανοδική της πορεία στους δείκτες MOEX και RTSI με αύξησεις 0,41% και 0,54% αντίστοιχα.

 

 

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #επιτόκια #ΕΚΤ #Παγκόσμιες_αγορές

Related posts

Ανακάμπτει η Wall Street με τεχνολογική στήριξη

banks

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

banks

Παίρνει τα «πάνω» της η Wall Street-Υποχωρούν οι επενδυτικές ανησυχίες

banks

Στα…βήματα του sell off της Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Ανησυχεί ο πληθωρισμός στην Κίνα

banks

Διάλειμμα από τα κέρδη στη Wall Street- «Έλαμψε» το ecommerce

banks