24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

Ιταλία και Σαουδική Αραβία υπογράφουν συμφωνία για την ενίσχυση των επενδύσεων

Η Ιταλία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν τη Δευτέρα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο βιομηχανίας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Οκτώβριο, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι προσπάθησε να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου, αγνοώντας τις ανησυχίες των προηγούμενων συνασπισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή. Έχει ήδη άρει το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το μνημόνιο, το οποίο είδε το Reuters, έχει διάρκεια δύο ετών και θα ανανεωθεί αυτόματα για άλλους 24 μήνες, εκτός εάν μία από τις δύο πλευρές ειδοποιήσει την άλλη για την πρόθεσή της να αρνηθεί την ανανέωση έξι μήνες πριν από την ημερομηνία λήξης.

“Ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτύξουν μια τεχνολογική και βιομηχανική συνεργασία”, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο σε δημοσιογράφους στο Επενδυτικό Φόρουμ μεταξύ Ιταλίας και Σαουδικής Αραβίας στο Μιλάνο.

Μεταξύ πολλών πρωτοβουλιών που συζητούνται, η Ιταλία φλερτάρει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από τον Κόλπο για να επενδύσουν σε ένα νέο σχέδιο παροχής πόρων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικά σημαντικούς τομείς.

Related posts

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για τις μειονότητες που θεωρείται κλειδί για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

banks

Broadbent (ΒοΕ) από Jackson Hole: Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για περισσότερο χρόνο

banks

Ισραήλ: Στο Διεθνές Δικαστήριο για να αντικρούσει τις κατηγορίες της Ν. Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας στο πόλεμο με τη Χαμάς

banks

Ισραήλ: Ελέγχουμε τη βοήθεια που περνά στη Γάζα – “Μόνο νερό, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό”

banks

Η “μάστιγα” της πολυνομίας (και) στη Γερμανία

banks

Ο Ζελένσκι επιθεώρησε γραμμές άμυνας στη βορειοανατολική Ουκρανία

banks