24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Κάθοδος αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία

Στην Αθήνα κατεβαίνουν την προσεχή Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, καθώς έχουν εκφράσει ήδη την δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, και έχουν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι ίδιοι, θεωρούν ότι υπάρχουν επιπλέον δημοσιονομικά περιθώρια για να λυθεί το βασικό τους αίτημα που αφορά το αφορολόγητο πετρέλαιο.

Επίσης στην σύσκεψη αποφασίστηκε  πως όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων και κομβικών σημείων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να επιτραπεί η είσοδος των οχημάτων στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες καταγγέλλουν προσπάθειες καταστολής των κινητοποιήσεων και εκφοβισμού τους.

Στις δηλώσεις του on camera,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ααποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Πιστεύουμε πως μέσω της συνέχισης του αγώνα θα έχουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, αλλά και το λαό της πρωτεύουσας να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως δική του συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος να γίνει εκτός από  τρακτέρ, και με αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι, από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει  διαμηνύσει σε όλους τους τόνους στους αγρότες ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί.

Αγρότες: Ποιους αφορούν και πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα για το ρεύμα – 13 ερωτήσεις και απαντήσεις

Related posts

Θα δημεύονται όσες περιουσίες αποκρύπτονται από τα «πόθεν έσχες»

banks

ΥΠΑ: Σταθερά ανοδικές η διακίνηση επιβατών και οι αφίξεις από το εξωτερικό

banks

Πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ σε λογιστή – Τι ισχύει για τους φοροτεχνικούς της… φοροδιαφυγής

banks

ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας: Εντός πενταετίας ο οδικός άξονας Αλεξανδρούπολη – Κωνστάντζα

banks

«Καρφιά» από την Κομισιόν για την υπερφορολόγηση -Ψηλά βάρη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με παιδιά

banks

ΕΟΤ: Προβολή της γαστρονομίας της Χαλκιδικής στην Πολωνία

banks