19.5 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Κάτω Κηφισιά: Οικοδομικό τετράγωνο μετατρέπεται σε αθλητική «κυψέλη»

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος.

Σκοπός του έργου, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση,  είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα προσελκύει τους πολίτες για άθληση και θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα ηλικιών. To έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 m2 επί των οδών Γεωργίου Λύρα – Φραγκοπούλου – Κρέσνας στην Κάτω Κηφισιά, στο Ο.Τ. Γ916.

Ο χώρος στον οποίο θα υλοποιηθεί το έργο ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark), κλειστό κολυμβητήριο, χώρους αναψυχής, πρασίνου, παιδική χαρά και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, όπως αυτό περιγράφεται στην σχετική μελέτη και μέχρι του ποσού των 11.904.00,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει προϋπολογισμό 11.904.00,00 ευρώ.

Έργο βιοκλιματικό

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης επισήμανε μεταξύ άλλων: « Η δρομολόγηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου με την αξιοποίηση βιοκλιματικών συστημάτων θα συμβάλει στην ευζωία, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και θα ενισχύσει τη δυνατότητα άθλησης των νέων και συνολικά των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, αναφερόμενος στο έργο που θα υλοποιηθεί και αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Related posts

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μέλος της ΚΕ – «Το κόμμα υφίσταται πολιτική μετάλλαξη»

banks1

Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια με Μπορέλ για την Αμμόχωστο

banks

«Αντίδοτο» για τα ελληνικά υποβρύχια με μη επανδρωμένα σκάφη

banks

Ανακατασκευάζεται το κολυμβητήριο του δήμου Πύργου

banks1

«Έχουμε απέναντί μας να αντιμετωπίσουμε μία επιθεώρηση», λέει ο Π. Μαρινάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

banks

Σάλος με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία – Ζητούν παραίτηση από την αντιπολίτευση

banks1