16.6 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

«Έχουμε απέναντί μας να αντιμετωπίσουμε μία επιθεώρηση», λέει ο Π. Μαρινάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ουδέποτε υπήρξε επαφή και πρόταση από την πλευρά του πρωθυπουργού προς τον Στέφανο Κασσελάκη», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στο παρελθόν στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν είναι παραποίηση της αλήθειας, είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Κασσελάκης, ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, της αλαζονείας, της οποιαδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News του MEGA, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα εντυπωσιασμού.

«Βγάζει μία δεύτερη διαρροή, η οποία περιέχει στοιχεία μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα και ατεκμηρίωτα πράγματα που έχουν να κάνουν με οικογενειακούς λόγους, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τέτοιας λογικής διαρροές και συνεντεύξεις ατεκμηρίωτες, χωρίς ουσία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σε μία δύσκολη περίοδο εισαγόμενων κρίσεων, αντί να συζητάμε αν κάποια από αυτά μπορούν να γίνουν καλύτερα, πού διαφωνεί η αντιπολίτευση, πού δεν πάμε τόσο καλά και να γίνεται ένας έντονος πολιτικός διάλογος, ουσιαστικά, έχουμε απέναντί μας να αντιμετωπίσουμε μία επιθεώρηση».

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως έρχονται σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν στον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο και σε μία σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις.

Όσον αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε πως άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης, ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια στην κοινωνία.

«Πρώτα πρέπει να αναλύσουμε, να εξηγήσουμε, να κάνουμε έντονη αντιπαράθεση, γιατί είναι θέμα δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό νομοσχέδιο, ιδίως για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι υπάρχει διάκριση ως προς τα δικαιώματά τους. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να πολώνει ή να διχάζει, πρέπει να εξηγηθεί», επισήμανε.

Για το εάν θα ζητηθεί κομματική πειθαρχία, ανέφερε πως «όταν ο πρωθυπουργός φέρει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκείνη τη στιγμή τους κανόνες».

«Δεν θα μπορούσα να ανήκω σε μία κυβέρνηση που να μην υποστήριζα τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες. Θεωρώ πως όταν ανήκεις σε μία ομάδα, πρέπει να την υποστηρίζεις με επιχειρήματα, να πιστεύεις στο όραμά της», προσέθεσε.

Η ατζέντα της συνάντησης Μπλίνκεν – Μητσοτάκη

Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη χώρα μας και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά το Σάββατο, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα πρωταγωνιστήσουν τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, για τις οποίες ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο.

Related posts

Μητσοτάκης – Θα αποτραπεί η μαζική εισροή προσφύγων από το Αφγανιστάν

banks

Γεωργιάδης για καταγγελίες Καλλιάνου: Κανείς δεν λαμβάνει διακριτική μεταχείριση στο ΕΣΥ

banks1

Τηλεφωνική επικοινωνία Κασκαρέλη με Σούκρι

banks1

Αυλαία για την εξεταστική επιτροπή των Τεμπών, τι λένε τα πορίσματα – «Εγκληματικές παραλείψεις υπουργών»

banks1

Τιμοκατάλογος έως 2.000 ευρώ για το νόμιμο «φακελάκι» στα απογευματινά χειρουργεία

banks

Θεοχαρόπουλος: «Διαφωνώ με το πινγκ πονγκ της κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα»

banks