24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο μάκρο και… ΗΠΑ

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο μάκρο και… ΗΠΑ

Στα «πράσινα» έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης (22/8) οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου έφθασαν σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφτασε στο υψηλό του 4,34%, επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2007. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων γενικά σημαίνουν χαμηλότερες τιμές των μετοχών.

Ο Nikkei επέκτεινε τα κέρδη του από τη Δευτέρα, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε από ένα σερί επτά ημερών στα «κόκκινα».

Στα μάκρο, ο πληθωρισμός του Χονγκ Κονγκ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, φθάνοντας στο 1,8% σε σύγκριση με το 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Το ποσοστό είναι επίσης χαμηλότερο από το 1,9% που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο.

Το γραφείο απογραφής και στατιστικών του Χονγκ Κονγκ σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές τον Ιούλιο καταγράφηκε για τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, τα οποία αυξήθηκαν κατά 18,4% σε ετήσια βάση.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού (αύξηση 9,9% σε ετήσια βάση), καθώς και των ενδυμάτων και υποδημάτων (αύξηση 6,6%) συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα των κλάδων που σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τον Ιούλιο.

Οι τιμές των διαρκών αγαθών και των βασικών τροφίμων υποχώρησαν σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σημειώνοντας πτώση 3,3% και 0,5% αντίστοιχα.

Επίσης, το καταναλωτικό κλίμα της Νότιας Κορέας αποδυναμώθηκε τον Αύγουστο για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Κορέας.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε στο 103,1 από 103,2 τον προηγούμενο μήνα. Μια ένδειξη πάνω από 100 σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους στην έρευνα και το αντίστροφο.

Η εκτίμηση των καταναλωτών για τις τρέχουσες εγχώριες οικονομικές συνθήκες, καθώς και οι προοπτικές τους για τις μελλοντικές εγχώριες οικονομικές συνθήκες επιδεινώθηκαν τον Ιούλιο.

Ωστόσο, το κλίμα σχετικά με το μελλοντικό βιοτικό επίπεδο και το μελλοντικό εισόδημα των νοικοκυριών βελτιώθηκε από τον Ιούλιο, αντισταθμίζοντας ελαφρά την πτώση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,05%, κλείνοντας στις 31.885 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,01% στις 17.791 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 3.120,33 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,53% στις 10.374,70 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 2.515,74 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.121,60 μονάδες, κερδίζοντας 0,09%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • ιαπωνία
  • Αυστραλία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • Kospi

    Related posts

    Άνοδος με αμερικανικό «αέρα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Νέα εβδομαδιαία άνοδος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές εν αναμονή της ΒοΕ

    banks

    Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δίνουν «ανάσα» στη Wall Street

    banks

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    banks

    Wall Street: Με το πόδι στο «γκάζι» μετά τον πληθωρισμό

    banks