24.9 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Κίνα: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια ένδειξη ότι η πρόσφατη ανάκαμψη έχει αρχίσει να κερδίζει ορμή. 

Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να αναπτυχθεί κατά 4,5%. Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 6,3%.

Από το δεύτερο τρίμηνο, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, μετά από τριμηνιαία ανάπτυξη 0,5% το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. 

Η κατανάλωση και η βιομηχανική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις σε μια ένδειξη ότι τα μέτρα τόνωσης που έχει δρομολογήσει το Πεκίνο έχουν αρχίσει να δίνουν ορμή στην οικονομική δραστηριότητα. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,5% τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 4,3%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 5,5%, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 4,9%.

Αν η ανάπτυξη του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο ξεπεράσει το 4,4% ο στόχος για ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά 5% αυτό το έτος θα μπορούσε να επιτευχθεί, ανέφερε η κινεζική στατιστική υπηρεσία.

Related posts

Ινδία: Ο στρατός έστειλε νέο εξοπλισμό για τον απεγκλωβισμό των 41 εργατών που παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από σήραγγα

banks

Μελέτη κλιματολόγων: 10 φορές πιο πιθανή η επανάληψη φονικών πλημμυρών σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία

banks

Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη από την καταιγίδα Κιαράν

banks

Καζακστάν: Τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 50% το 2022

banks

Γ. Γεραπετρίτης: Η στάση αρχής της Ελλάδας έχει πιστωθεί και από το Ισραήλ και από την παλαιστινιακή Αρχή

banks

Η HSBC αποκατέστησε τις υπηρεσίες mobile banking για χιλιάδες πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

banks