21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

ΚΚΕ: Η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου

Την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην επιστολική ψήφο, γιατί «δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου», όπως υποστηρίζει, επισήμανε η βουλευτής του κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δόθηκε την Πέμπτη σε διαβούλευση.

Σημείωσε την «υποκρισία της κυβέρνησης», που αρνήθηκε στις προηγούμενες εκλογές να πάρει μέτρα για να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι που δούλευαν εκτός του τόπου κατοικίας τους – όπως είχε ζητήσει το ΚΚΕ – και τώρα «εμφανίζεται ότι θέλει» να διευκολύνει τους ψηφοφόρους για να μην απέχουν από τις εκλογές.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1, υπογράμμισε, άλλωστε, ότι η διεθνής πείρα δείχνει την αναποτελεσματικότητα του μέτρου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Γαλλία που το έχει καταργήσει – εδώ και χρόνια – για το εσωτερικό της χώρας.

«Θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους ψηφοφόρους»

Σημείωσε ότι με την επιστολική  ψήφο θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους ψηφοφόρους, «στο πλαίσιο των οποίων έχουμε ήδη δει εργοδότες και υποψήφιους βουλευτές να παροτρύνουν τους εργαζόμενους, μέσα στον εργασιακό χώρο, να ψηφίσουν συγκεκριμένο κόμμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, η Μαρία Κομνηνάκα κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «δεν λαμβάνει κανένα μέτρο» και κυρίως δεν καταργεί τον ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε ενέργεια και καύσιμα, για να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αντίθετα, σημείωσε, «επιβάλλει στον λαό να πληρώσει πανάκριβα το ρεύμα με τα νέα πολύχρωμα τιμολόγια, με τις αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια κ.ά.».

Related posts

Εύα Καϊλή: Τι θα κρίνει την κράτησή της – Το «αγκάθι» στην υπεράσπισή της

banks1

Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16 στην Τουρκία γιατί επιτίθεται στην Ελλάδα

banks

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

banks1

Ρηματική Διακοίνωση της Αθήνας: Νόμιμες οι έρευνες του SANCO SWIFT – Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

banks1

Τους «χαιρετισμούς» του Ερντογάν μετέφερε στη Θράκη ο Τσαβούσογλου

banks

Παύλος Πολάκης: «Οι “ηττημένοι” βάζουν το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

banks1