21.6 C
Athens
May 4, 2024
Image default
POLITICS

Κύπρος: Τα σχέδια της Τουρκίας αφορούν πλήρη κατάληψη του νησιού, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που ζητούν όχι εμπέδωση των τετελεσμένων, αλλά πλήρη κατάληψη του νησιού, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος (φωτογραφία, επάνω, από philenews.com), σε δηλώσεις του χθες Κυριακή, μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά.

«Μαζί πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό»

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνισμό γενικότερα να μην αφήσουν την Κύπρο έρμαιο στα χέρια της Τουρκίας, σημειώνοντας πως «αν πέσει το τελευταίο αυτό προπύργιο του Ελληνισμού, θ’ αρχίσει η αποδόμηση ολόκληρης της Ελλάδας».

«Εξήντα επτά χρόνια από την ηρωική θυσία του, χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε σήμερα να παραδειγματιστούμε από τον ηρωισμό του. Γιατί σήμερα κινδυνεύουμε περισσότερο από τότε. Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που ζητούν όχι εμπέδωση των τετελεσμένων, αλλά πλήρη κατάληψη της Κύπρου.

»Θέλουμε να πάρουμε θάρρος από το θάρρος του, ηρωισμό από τον ηρωισμό του και να μπορέσουμε να ματαιώσουμε τους στόχους των Τούρκων», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Γρηγόρη Αυξεντίου.

Εκκληση

Και πρέπει, συνέχισε, «ν’ αγωνιστούμε πάση θυσία όλος ο Ελληνισμός μαζί, και αυτήν τη στιγμή από τη θέση μου ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου κάνω έκκληση και προς τον Ελληνισμό ολόκληρο, προς την ελληνική κυβέρνηση, να μην εγκαταλείψουν την Κύπρο, να μην την αφήσουν έρμαιο στα χέρια της Τουρκίας».

«Μαζί πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό, γιατί αν πέσει το τελευταίο αυτό προπύργιο του Ελληνισμού θ’ αρχίσει η αποδόμηση ολόκληρης της Ελλάδας», κατέληξε.

Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ

Related posts

Πώς έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης διαγγέλματα από τη φυλακή – Η απαγόρευση και οι ευθύνες υπαλλήλων

banks1

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών»

banks1

Yπέρ της νομοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο Νίκος Ανδρουλάκης

banks

Φυσιοθεραπευτής για τον Κουφοντίνα

banks

Βουλή: Αντιδράσεις για την τροπολογία που εισάγει τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται ακόμη στη θέση του»

banks