24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται ακόμη στη θέση του»

Στην γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνοντας ότι «αγανάκτηση κι αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η δολοφονημένη 28χρονη με μέλος της Άμεσης Δράσης όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της».

Ακολούθως εξηγεί: «Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, ήταν: ΄΄Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί΄΄. Η στάση αυτή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ‘αριθμητικό’, αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται».

«Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται ακόμη στη θέση του»

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του. Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του. Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου ΄΄γυναικοκτονία΄΄».

Κασσελάκης: Ούτε εδώ υπήρχε ανθρώπινο λάθος

Στο έγκλημα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων αναφέρεται και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πως παρακολούθησα και εγώ σοκαρισμένος, όπως όλες και όλοι, το ηχητικό από τη συνομιλία της Κυριακής Γρίβα που έμελλε να είναι η τελευταία».

Στην ανάρτηση του αναφέρει ακόμη:

«Όταν ένας πολίτης βρίσκεται έξω από αστυνομικό τμήμα όπου δεν τον έχουν πάρει στα σοβαρά, μπροστά στον φύλακα που δεν αντιδρά, έχοντας στο αυτί του την άμεση δράση που κωλυσιεργεί, και δολοφονείται, τότε κάτι πηγαίνει πολύ λάθος στην ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και δυστυχώς δεν είναι ένα ΄΄ανθρώπινο λάθος΄΄ ούτε εδώ. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει λάθος. ΄΄Το περιπολικό δεν είναι ταξί΄΄, όμως πρέπει να ξαναγίνει εκείνο το μέσο που έρχεται ακαριαία όταν ένας πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο. Διότι ο πολίτης που βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν έχει χρόνο για τηλεφωνικές ΄΄αιτήσεις΄΄ και γραφειοκρατική μεταχείριση. Ασφάλεια με ενσυναίσθηση. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας».

Παρακολούθησα κι εγώ σοκαρισμένος, όπως όλες και όλοι, το ηχητικό από τη συνομιλία της Κυριακής Γρίβα που έμελλε να είναι η τελευταία.

Όταν ένας πολίτης βρίσκεται έξω από αστυνομικό τμήμα όπου δεν τον έχουν πάρει στα σοβαρά, μπροστά στον φύλακα που δεν αντιδρά, έχοντας στο αυτί…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 3, 2024

Related posts

Εργασίες προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Φρούριο της Καβάλας

banks1

Βρετανία: Αρνήθηκε απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα – «Αναγνωρίζουμε μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία»

banks

Οικονόμου: Το Δέλτα Έβρου και συνοριακά φυλάκια επισκέπτεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

banks

Σύσσωμα αντιπολιτευτικά πυρά κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

banks1

Πίσω από τις λέξεις του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τα 4 «μηνύματα» και οι «παραλήπτες»

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή με τον Όθωνα Ηλιόπουλο – «Δεν παραιτούμαι, παραμένω μάχιμος βουλευτής»

banks