19.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Μεσανατολικό: Η Βρετανία καλεί σε αυτοσυγκράτηση, ανθρωπιστικό διάδρομο ζητά η Γαλλία

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον της για την ανάληψη δράσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία της ζωής των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και για την επίδειξη αυτοσυγκράτησης από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

“Μίλησα απευθείας με την κυβέρνηση του Ισραήλ, σχετικά με το καθήκον τους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, αλλά και για τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων στην Γάζα”, δήλωσε σήμερα ο Κλέβερλι στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου.

“Παρά τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, απηύθυνα κάλεσμα για την επίδειξη πειθαρχίας και επαγγελματισμού, αλλά και για την ανάγκη αυτοσυγκράτησης του στρατού του Ισραήλ”, τόνισε ο Βρετανός υπουργός.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά υποστήριξε σήμερα την ανάγκη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ενώ η οργάνωση ενός τέτοιου διαδρόμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός.

Η ίδια, έκανε το παραπάνω σχόλιο στην ομιλία της στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου, μετά από την κλιμακούμενη πολεμική σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Related posts

Κάθε πρωτοβουλία υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν θα “τιμωρηθεί αυστηρά”, προειδοποιεί το Πεκίνο

banks

Η Πολωνία συγκρίνει τις ωμότητες στην Μπούτσα με τη σφαγή του Κατίν από τον Στάλιν

banks

Φ. Λέιν (ΕΚΤ): Ασαφής ο αντίκτυπος των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα στον πληθωρισμό

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν με Κάμερον για Υεμένη και Γάζα

banks

Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Αυστραλία στην παραγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων μέχρι το 2025

banks

Ελιζαμπέτ Μπορν: Η Ιταλία είναι “σημαντικός εταίρος”

banks