27.3 C
Athens
May 20, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης για μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιβραβεύουμε όσους πετυχαίνουν τους στόχους τους

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους παραγωγικότητας ύψους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους έθεσε στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε κατά την εισηγητική του τοποθέτηση το «ειδικό μπόνους παραγωγικότητας θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. Επιδίωξη να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει» είπε ο πρωθυπουργός και παρουσιάζοντας τα υπόλοιπα νομοσχέδια σημεία που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική συνεδρίαση υποστήριξε:

«Bελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Με μεταρρυθμίσεις, υπερβαίνουμε παθογένειες. Τα δύο ρήματα στα οποία δίνουμε σημασία είναι τα: “Ακούμε” και “προσπαθούμε”. Συνεχίζουμε με ένταση και ταχύτητα την πορεία των μεγάλων αλλαγών, εν όψει και των ευρωεκλογών. Απέναντι στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, οφείλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο».

Ξόρκισε την «άστοχη επιλογή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου».

Υπό τον φόβο της ψήφου διαμαρτυρίας, ισχυρίστηκε ότι «Έχουμε μια ευκαιρία και στο επόμενο διάστημα καθώς θα υπάρξει άλλο ένα υπουργικό συμβούλιο πριν τις ευρωεκλογές να εξηγήσουμε στους πολίτες τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και η επιπόλαια επιλογή».

Πρόσθεσε δε ότι «Απέναντι στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας οφείλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο,  απέναντι στα λεφτόδεντρα που φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμείς οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να δείξουμε την πραγματικότητα με την αύξηση των εισοδημάτων».

Related posts

Μητσοτάκης: Ανεκτίμητη η συμβολή των αποδήμων στην εθνική διαδρομή προς την πρόοδο

banks

Κασσελάκης: «Μη με παρεξηγήσεις, είσαι Αριστερός;» τον ρώτησε γυναίκα στο «Γεννηματάς»

banks

Στο ΥΠΕΣ η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς

banks

Καλαμάτα: Ανακατασκευάζεται το κτίριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

banks1

Με κάταγμα στη μύτη από κλωτσιά ο Γιάνης Βαρουφάκης – Τα νεότερα για την υγεία του

banks

Παναγιωτόπουλος: Η ισχυρή Άμυνα είναι αναγκαία για μια πιο ισχυρή Ευρώπη

banks