23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά εταιρειών για παραβίαση του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρεις οντότητες με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και μία εγγεγραμμένη στη Λιβερία για παραβίαση του ανώτατου ορίου που είχε τεθεί στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου από μια συμμαχία δυτικών χωρών.

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είπε επίσης ότι έλαβε μέτρα για να απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων κατηγοριών διαμαντιών που εξορύσσονται στη Ρωσία, ακόμη ένα βήμα που αποσκοπεί να στερήσει τη Μόσχα από έσοδα μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρεις οντότητες που εδρεύουν στα ΗΑΕ – Zeenit Supply and Trading DMCC, Talassa Shipping DMCC και Oil Tankers SCF Mgmt FZCO – καθώς και στην NS Leader Shipping Incorporated που είναι εγγεγραμμένη στη Λιβερία.

Το ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο που επιβλήθηκε από τις χώρες της G7, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία απαγορεύει τη χρήση δυτικών ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως η ασφάλιση, η σήμανση και οι μεταφορές, όταν τα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο με τιμή 60 δολάρια το βαρέλι και πάνω.

Related posts

ΗΠΑ: Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ

banks

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου στην Μαύρη Θάλασσα

banks

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

banks

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις

banks

Ζελένσκι: Κάθε μέτρο εδάφους που απελευθέρωνεται είναι “ύψιστης σημασίας”

banks

Τουρκία: Η Βουλή αφαιρεί “φιλοϊσραηλινές” μάρκες από το μενού των εστιατορίων της

banks