22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Νευρικότητα στη Wall Street- Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης

Νευρικότητα στη Wall Street- Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης

Νευρικότητα παρουσίασε την Τετάρτη (4/9) η Wall Street, κλείνοντας, τελικά, με μικτά πρόσημα, μετά το πτωτικό ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε ελαφρώς, κατά 0,09% στις 40.974,97 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,19% στις 5.518,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,31% στις 17.082,34 μονάδες. Νωρίτερα, οι τρεις δείκτες είχαν κινηθεί κάπως υψηλότερα.

«Τουλάχιστον στα περιθώρια, βλέπουμε κάποια τσιμπήματα μετά το χθεσινό sell-off», δήλωσε ο Keith Lerner, διευθυντής επενδύσεων της Truist. «Οι επενδυτές είναι λίγο νευρικοί» σχολίασε, σημειώνοντας ότι «όλοι περιμένουν την έκθεση της Παρασκευής για την απασχόληση και μέχρι τότε, είμαστε σε ένα μοτίβο αναμονής».

Η Nvidia υποχώρησε κατά 1,66%, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έστειλε κλητεύσεις στην εταιρεία. Η κίνηση αυτή έρχεται για να προσθέσει στις απώλειες της Nvidia, η οποία, την Τρίτη, έχασε περισσότερο από 9%, εν μέσω μιας ευρύτερης πτώσης στον κλάδο των ημιαγωγών.

Ορισμένες τεχνολογικές μετοχές της megacap ανέκτησαν τον βηματισμό τους την Τετάρτη, με την Advanced Micro Devices και την Tesla να σημειώνουν άνοδο 2,87% και 4,18% αντίστοιχα. H Qualcomm ενισχύθηκε κατά 1,28%.

Οι μετοχές ανέκαμψαν από τα χαμηλά τους, καθώς η λεγόμενη καμπύλη απόδοσης της αγοράς κρατικών ομολόγων επανήλθε σε κανονική κατάσταση. Η καμπύλη ήταν ανεστραμμένη, με το 10ετές επιτόκιο να είναι χαμηλότερο από την απόδοση του 2ετούς. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο σήμα ύφεσης και είχε ανησυχήσει τους επενδυτές. Όμως, την Τετάρτη, η απόδοση του 10ετούς επέστρεψε στο ίδιο επίπεδο με την απόδοση του 2ετούς και κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ακολούθησε μία ημέρα με απώλειες, κατά την οποία οι βασικοί δείκτες έκλεισαν τη χειρότερη ημέρα τους από το sell-off της 5ης Αυγούστου.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη μεταβλητότητα τον Σεπτέμβριο, με πολλούς να αναμένουν υποχώρηση 5% ή και περισσότερο, σε έναν ιστορικά αδύναμο μήνα για τις μετοχές. Ωστόσο, απώλειες όπως αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα πρέπει να αποθαρρύνουν τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Sid Vaidya της TD Wealth. «Κατά τη δική μας άποψη, πρόκειται για μία φυσιολογική πορεία, η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα (είναι φυσιολογική)», σημείωσε. «Δεν θα αλλάζαμε καμία τοποθέτηση με βάση την τελευταία μιάμιση ημέρα».

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο, λόγω OPEC+

Περισσότερο από 1% έχασε, την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο, καθώς ο OPEC+ ενδέχεται να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής, που είχε προγραμματίσει για τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου για το West Texas Intermediate σημείωσε πτώση 1,62%, κλείνοντας στα 69,29 δολάρια το βαρέλι και διευρύνοντας τις απώλειες (4,4%) της Τρίτης. Όσον αφορά το Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε 1,42% χαμηλότερα, στα 72,70 δολάρια το βαρέλι.

Τόσο το WTI όσο και το Brent έχουν διαγράψει όλα τα κέρδη του 2024.

«Με την αύξηση της ζήτησης να είναι αβέβαιη και τις σημαντικές διακοπές της προσφοράς να φαίνονται απίθανες, όλα τα μάτια είναι και πάλι στραμμένα στον OPEC+», επισημαίνει η Svetlana Tretyakova, αναλύτρια της Rystad Energy, σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο. «Μέχρι ο OPEC+ να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του, η συνολική πτωτική τάση θα παραμείνει», προσθέτει.

#Wall_Street #νευρικότητα #μικτά_πρόσημα #ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ_ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Related posts

Στο «πράσινο» η Wall Street – Τεχνολογικό ράλι στο εξάμηνο

banks

Ισχυρές απώλειες για τεχνολογία και αθλητικά είδη στις ευρωαγορές

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ιαπωνία

banks

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια

banks

Κλυδωνισμοί στις ασιατικές αγορές: Στο -2% ο ιαπωνικός Nikkei

banks

Ευρωαγορές: Μικρές απώλειες εν αναμονή περισσότερων οικονομικών στοιχείων

banks