19.3 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Κλυδωνισμοί στις ασιατικές αγορές: Στο -2% ο ιαπωνικός Nikkei

Κλυδωνισμοί στις ασιατικές αγορές: Στο -2% ο ιαπωνικός Nikkei

Σε περιδίνηση βρέθηκαν την Παρασκευή (5/4) τα ασιατικά χρηματιστήρια, σε συνέχεια του μίνι sell off στη Wall Street, καθώς τα «γερακίσια» μηνύματα από αξιωματούχους της Federal Reserve, ειδικά ενόψει των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας, προκάλεσαν μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι φόβοι για επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή -καθώς το Ιράν απειλούσε με στρατιωτική δράση κατά του Ισραήλ- έφεραν πρόσθετες αναταράξεις στο ταμπλό. Μειωμένοι οι όγκοι συναλλαγών λόγω της αργίας στις κινεζικές αγορές.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας είχε μακράν τη χειρότερη επίδοση σήμερα στην Ασία, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων. Ο δείκτης Nikkei «χτυπήθηκε» από ένα εκτεταμένο profit taking, έχοντας προηγηθεί τον Μάρτιο η «αναρρίχησή» του σε ιστορικά υψηλά.

Οι προσανατολισμένες στις εξαγωγές μετοχές παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση στο Nikkei, ενώ αντίθετα το τοπικό νόμισμα, γεν, ανέκαμψε από τις πρόσφατες απώλειες, σε υψηλό δύο εβδομάδων. Οι συνεχείς προειδοποιήσεις για παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος από την ιαπωνική κυβέρνηση ήταν ο βασικός «μοχλός» για το rebound του γεν.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν και οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες, με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν πτώση στον απόηχο της διόρθωσης των αντίστοιχων μετοχών στη Wall Street.

Ειδικότερα, στις συναλλαγές της Παρασκευής, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei διολίσθησε 2,03% ή 807,50 μονάδες στις 39.019 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,56% στις 7.773,30 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο KOSPI κατέγραψε απώλειες 0,97% στις 2.715,35 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,08% στις 16.712 μονάδες. Κλειστά παρέμειναν τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Ταϊβάν λόγω αργίας.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #ιαπωνία

Related posts

Wall Street: Με ήπιες πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση

banks

Rebound στις ευρωαγορές μετά τις «εκπλήξεις» του πληθωρισμού

banks

Wall Street: Σε πτωτική τροχιά υπό την πίεση των ομολόγων

banks

Τα αμερικανικά ομόλογα ταράζουν τη Wall Street

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στα «κόκκινα» το άνοιγμα

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street, μετά την ισχυρή άνοδο

banks