20.6 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις μείωσαν τη δυνατότητα εξαγωγών από ουκρανικά λιμάνια του Δουνάβη

Οι εξαγωγικές δυνατότητες των ουκρανικών λιμανιών στον ποταμό Δούναβη έχει μειωθεί κατά σχεδόν μισό εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

“Αυτή η εξέλιξη εγείρει κινδύνους για ελλείψεις τροφίμων σε χώρες που εξαρτώνται από τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα”, τόνισε ο Ουκρανός αντιπρόεδρος στο X.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στα λιμάνια Ιζμαήλ και Ρενί νωρίτερα σήμερα, στην τελευταία από μια σειρά ρωσικών βομβαρδισμών σε ουκρανικά λιμάνια και υποδομές σιτηρών.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά την αποχώρηση της Μόσχα απο τη συμφωνία που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

-

Related posts

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς σε πάρτι στο Μέμφις

banks

Μελόνι: Η Ιταλία θα συνεχίσει να μπλοκάρει τη μεταρρύθμιση του ESM

banks

Σουδάν: Ο επικεφαλής του RSF λέει ότι οι δυνάμεις του θα τερματίσουν το “πραξικόπημα” του στρατού

banks

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

banks

Η κυβέρνηση της Κολομβίας καταργεί τα πρόστιμα στους χρήστες μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών

banks

Μελόνι: “Χωρίς την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, είναι πολύ πιο δύσκολο να συζητήσουμε για δευτερογενείς ροές”

banks