16.2 C
Athens
May 5, 2024
Image default
POLITICS

Ο Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ, λέει η Κεχαγιά

Την παρέμβαση εισαγγελέα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στην αλλοδαπή σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εκφράζοντας την απορία πώς γίνεται με τόσες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν το έθνος όπως Τέμπη και υποκλοπές, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως η αμερικανική δικαιοσύνη προχώρησε σε οικονομικές κυρώσεις που απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά υποκλοπών ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν ήταν παράνομη η ενέργεια επανέλαβε: «πώς γίνεται να εμφανίζεται επισπεύδουσα η δικαιοσύνη για αυτό το θέμα αλλά για βασικά που τα ταλανίζουν την κοινωνία όλοι να ποιούν τη νήσσαν».

«Η κ. Κεραμέως δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες και να δώσει πιο σαφείς απαντήσεις»

Τόνισε, δε, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ήρθε το 2023 ενώ μετείχε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ως απόδημος.

«Έχει πει ότι εφόσον εμπίπτει στο ασυμβίβαστο την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση στην αλλοδαπή εταιρεία που έχει στην Αμερική», σημείωσε ενδεικτικά και ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν διαθέτει στο όνομά του offshore.

Για το θέμα της επιστολικής ψήφου, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταψήφισε τον νόμο ωστόστο εξέφρασε το ερώτημα «εάν η κ. Ασημακοπούλου είναι το μόνο πρόσωπο που πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις διαρροές. Η κ. Κεραμέως δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες και να δώσει πιο σαφείς απαντήσεις».

«Υπάρχει μέλλον στη σχέση Τσίπρα – Κασσελάκη»

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που ζήτησε ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της Αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές; Είναι καλές οι προτάσεις για δυσπιστία αλλά όταν γίνονται σε ρεαλιστικό χρόνο και έχει αποτέλεσμα».

Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και Στέφανου Κασσελάκη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε «ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, υπάρχει μέλλον σε αυτή τη σχέση».

Related posts

Στα άκρα η κόντρα Παπαδημητρίου-Κικίλια – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

banks

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με παιδιά από το Χατζηκυριάκειο στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

banks

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης – αξιοποίησης της Βίλας Λουμίδη

banks

Δημοτικό πάρκο 60.000 τ.μ δημιουργείται στην Παλλήνη

banks

Ελληνικές ανησυχίες και κινήσεις από την προσπάθεια Ερντογάν να επαναπροσεγγίσσει το Ισραήλ

banks

Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11»

banks