27.1 C
Athens
May 21, 2024
Image default
WORLD

Ο Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 εν μέσω κρίσης για το ζήτημα του προϋπολογισμού

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ δεν θα μεταβεί πλέον αεροπορικώς στο Ντουμπάι για τη διάσκεψη COP28 για το κλίμα, επειδή τον χρειάζονται στη Γερμανία για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2024, δήλωσε την Κυριακή κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι ο Χάμπεκ επρόκειτο να πετάξει το βράδυ της Δευτέρας για να συμμετάσχει στην COP28 και στη συνέχεια να ταξιδέψει στο Ομάν, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, του ζητήθηκε από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να αναβάλει το ταξίδι του και να δώσει προτεραιότητα στις συνομιλίες στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού για τον τρόπο αντιμετώπισης της τρύπας ύψους 17 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό του 2024 με απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

“Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ακυρώνει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην COP28  και την περιοχή σε συνεννόηση και κατόπιν αιτήματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου και το αναβάλλει για την επόμενη εφικτή ημερομηνία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τόσο η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ όσο και ο Σολτς συμμετείχαν στη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου και διαρκεί έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Related posts

Κομισιόν: €15 δισ. για το μεταναστευτικό και €50 δισ. για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

banks

Λίβανος: Ταραχές στη Βηρυτό, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία

banks

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ

banks

ΗΠΑ: Απαγγελία κατηγοριών στον επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας VTB

banks

Ένοπλη σύγκρουση αλβανικής αστυνομίας και Ιρανών μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο

banks

Η Αίγυπτος οργανώνει καταυλισμούς στα σύνορα για να φιλοξενηθούν οι πλημμυροπαθείς της Λιβύης

banks