25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
COMODITIES

Παίρνει τα… πάνω του μετά τα χαμηλά μηνών το πετρέλαιο

Παίρνει τα… πάνω του μετά τα χαμηλά μηνών το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν σχεδόν 1% την Πέμπτη, ξεφεύγοντας από τα χαμηλά πολλών μηνών, λόγω της πιθανής καθυστέρησης στην αύξηση της παραγωγής από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+ και μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αν και τα κέρδη περιορίζονται από τις επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση.

Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,431 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας κατά πολύ το 1 εκατομμύριο βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το μπρεντ είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο την Τετάρτη.

Περαιτέρω υποστήριξη προέκυψε από συζητήσεις μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ+ σχετικά με την καθυστέρηση των αυξήσεων της παραγωγής που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, ανέφεραν πηγές την Τετάρτη στο Reuters.

Ο ΟΠΕΚ+ ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, ως μέρος των σχεδίων για σταδιακή χαλάρωση των πιο πρόσφατων περικοπών του κατά 2,2 εκατομμύρια bpd.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη ήπια ζήτηση από την Κίνα και το πιθανό τέλος μιας διαμάχης που σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης ώθησε τον όμιλο να επανεξετάσει τη στάση του.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα επίσημα δεδομένα για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), καθώς και περαιτέρω μακροοικονομικοί δείκτες από τις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,71% στα 69,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,70% στα 73,21 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται κατά 2,143% στα 36,565 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,99% στα 2.550,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,91% στα 29,105 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,86% στα 4,1135 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,32 έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1117 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα πέφτει 0,27% στο 1,3178 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,09 έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8436 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #Λίρα #ευρώ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Related posts

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

«Βουτιά» για το πετρέλαιο-Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ

banks

Δεν έχουν αποτυπωθεί οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην τιμή πετρελαίου

banks

Οι προοπτικές ζήτησης ανεβάζουν… συγκρατημένα το πετρέλαιο-Πέφτει το φυσικό αέριο

banks

Σε νέο υψηλό ο χρυσός με ώθηση από τη Fed

banks

Πετρέλαιο: «Χτύπησε» υψηλό μήνα λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

banks