24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην περισυλλογή νεκρών ζώων

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιούνται για την περισυλλογή νεκρών ζώων από τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό», έγραψε στο «X» ο κ. Δένδιας.

«Είναι πολύ επικίνδυνο εάν δεν φοράς τη στολή»

Ανέφερε ακόμη, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις «συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί».

Με εντολή του @PrimeministerGR ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο @ChiefHNDGS να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για…

— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 14, 2023

Υγειονομική βόμβα

Τα πνιγμένα ζώα που τόσες ημέρες έχουν αποσυντεθεί μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα, αποτελούν μια υγειονομική βόμβα, ενώ στα λιμνάζοντα νερά που έχουν αναμειχθεί με αυτά της αποχέτευσης, στοιβάζονται και νεκρά τρωκτικά.

Ο κίνδυνος για τον κόσμο να κολλήσει κάποια μολυσματική ασθένεια είναι τεράστιος, όπως και για τους διασώστες που επιχειρούν στα λασπωμένα νερά.

Πάνω από 30.000 σωροί ζώων, παραμένουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέσα στις λάσπες.

Στα λιμνάζοντα νερά που έχουν αναμειχθεί με αυτά της αποχέτευσης, στοιβάζονται και νεκρά τρωκτικά.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπεύθυνο περίθαλψης άγριων ζώων της «Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς», η περισυλλογή ζώων χρειάζεται εκπαιδευμένους ανθρώπους για αυτό τον σκοπό.

«Είναι πολύ επικίνδυνο εάν δεν φοράς τη στολή. Δεν μπορείς να το πετάς στην καρότσα. Χρειάζεται εκπαιδευμένους ανθρώπους να τα μεταφέρουν», είπε χαρακτηριστικά.

Related posts

Καλλιάνος: Τα 300.000 ευρώ της επικήρυξης να δοθούν στην οικογένεια της Καρολάιν και σε ιδρύματα ορφανών παιδιών

banks

Λαγός: Ετοιμάζει βαλίτσες για Νορβηγία;

banks

Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

banks

Το Σάββατο το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

banks1

Το εκπαιδευτικό πλοίο «KOJIMA» της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής στον Δήμο Πειραιά

banks

Μητσοτάκης – Η πολιτική απαιτεί να είσαι μάνατζερ και ηγέτης

banks