25.9 C
Athens
July 3, 2024
Image default
MARKETS

Προσεκτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές-Μεικτά σημάδια για την κινεζική οικονομία

Προσεκτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές-Μεικτά σημάδια για την κινεζική οικονομία

Σε στενό εύρος τιμών κινούνται σήμερα (1/7) τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις μικτές ενδείξεις για την κινεζική επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αβεβαιότητα σχετικά με τα αμερικανικά επιτόκια παραμένει στο παιχνίδι.

Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν σημάδια αδυναμίας από το αρνητικό κλείσιμο στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς η λήψη κερδών στο τέλος του τριμήνου αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό ορισμένες αυξημένες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Τα futures των δεικτών της Wall Street ήταν ελαφρώς ανοδικά στις συναλλαγές των ασιατικών αγορών, αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένοντας παράλληλα τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, τα στοιχεία για τους μισθούς, αλλά και περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια.

Στην Κίνα τα στοιχεία για τις κρατικές και τις ιδιωτικές προμήθειες έδωσαν διαφορετικές ενδείξεις για την οικονομία της χώρας. Τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας συρρικνώθηκε τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, μια ιδιωτική μέτρηση του PMI τη Δευτέρα έδειξε ότι ο κλάδος επεκτείνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών.

Ενώ οι δύο αναγνώσεις διαφέρουν ως προς το εύρος των εταιρειών που καλύπτονται, παρόλα αυτά έδωσαν δύο αντιθετικές εικόνες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, γεγονός που κράτησε τους επενδυτές αβέβαιους για τις οικονομικές της προοπτικές. Οι κινεζικές αγορές είχαν παρουσιάσει ήδη έντονες απώλειες μέχρι τον Ιούνιο, έχοντας υποχωρήσει από τις κορυφές του 2024, καθώς επιβραδύνοντας τα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο είδαν το κλίμα να επιδεινώνεται προς τη χώρα.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,13% στις 39.610 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0,31% στις 7.743,70 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,69% στις 2.987,89 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται ανοδικά κατά 0,31% στις 8.875,74 μονάδες. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,11% στις 2.800,96 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ οι αγορές παρέμειναν κλειστές.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Related posts

«Κατακόκκινες» οι ασιατικές αγορές στο κλείσιμο της εβδομάδας

banks

JP Morgan: Τέλος εποχής για το ράλι στις αγορές μετοχών

banks

Ράλι στις ασιατικές αγορές – «Καύσιμο» τα επιτόκια

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… σημαδιών η Wall Street

banks

Υποτονικά υποδέχθηκε τον πληθωρισμό η Wall Street

banks

Σημαντικά κέρδη στα χρηματιστήρια της Ασίας

banks