23.7 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… σημαδιών η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και… σημαδιών η Wall Street

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (28/9) στη Wall Street, ωστόσο άλλαξε γρήγορα το κλίμα και πλέον οι βασικοί δείκτες κινούνται σε ήπια ανοδική τροχιά. Οι ανησυχίες των επενδυτών για την παρατεταμένη περιοριστική πολιτική της Fed παραμένουν στο προσκήνιο. Αργότερα αναμένονται οι δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, με την ελπίδα ότι όσα πει θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το τι θα κάνει η Fed στο εγγύς μέλλον.

Σήμερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,20% στις 33.616,18 μονάδες, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,25% στις 4.285,27 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 13.109,16 μονάδες.

Ο Dow Jones αναμένεται να ολοκληρώσει με απώλειες άνω του 3% το Σεπτέμβριο και άνω του 2% το γ’ τρίμηνο. Για τον S&P 500 αναμένεται μηνιαία πτώση 5% και περίπου 4% στο τρίμηνο. Ο Nasdaq βρίσκεται σε ρυθμό για να ολοκληρώσει τον μήνα και το τρίμηνο χάνοντας περισσότερο από 6% και 5%, αντίστοιχα.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου «άγγιξε» νέο υψηλό 15ετίας, καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν μια ανθεκτική αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 2.000 στις 204.000 την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Ο μέσος όρος των επιδομάτων ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες υποχώρησε κατά 6.250 στις 211.000 αιτήσεις.

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με αρκετά ισχυρό ρυθμό το β’ τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη μέτρησή του. Αυτή είναι η τρίτη μέτρηση του ΑΕΠ για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Παράλληλα, η ανάπτυξη του α’ τριμήνου αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 2,2% από 2% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FED
  • Τζερόμ Πάουελ
  • Dow Jones
  • Nasdaq

    Related posts

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    banks

    Τραπεζικό sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Βαρίδι οι τράπεζες στη Wall Street

    banks

    «Φρένο» στο ράλι της Wall Street, περιμένοντας νέα μάκρο

    banks

    Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

    banks

    Morgan Stanley: Στις 4.500μ. ο S&P 500 τέλος του 2024

    banks