21.8 C
Athens
May 20, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Ήπια κέρδη στο άνοιγμα

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Ήπια κέρδη στο άνοιγμα

Στα «πράσινα» διαπραγματεύονται στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (8/9) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, προσπαθώντας να αποτινάξουν ένα σερί επτά διαδοχικών αρνητικών ημερών.

Οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται σε οριακά θετικό έδαφος, με τις μετοχές που σχετίζονται με το λιανεμπόριο να καταγράφουν άνοδο 0,9%, ενώ ακολουθούν οι τεχνολογικές που διαπραγματεύονται υψηλότερα κατά 0,6%.

Ο Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,14% την προηγούμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών για τον δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με το Reuters.

Το κλίμα στις αγορές παγκοσμίως έχει γίνει αρνητικότερο τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αδύναμα κινεζικά στοιχεία, τις υψηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και το δύσκολο περιβάλλον για τα επιτόκια, με ανανεωμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η ευρωζώνη δημοσίευσε την Πέμπτη τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το ΑΕΠ, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Αυτό ήταν χαμηλότερο από την εκτίμηση για την ανάπτυξη 0,3% που είχε αναφερθεί στην προκαταρκτική ανάγνωση.

Στα μάκρο, ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,4% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Ο αριθμός είναι εναρμονισμένος για να επιτρέπει συγκρίσεις σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας ξεπέρασαν τον συνολικό πληθωρισμό και ήταν υπεύθυνες για τη διατήρηση του ποσοστού σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Ruth Brand σε δελτίο Τύπου.

Ο βασικός πληθωρισμός για το σύνολο της ευρωζώνης ήταν 5,3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ξεπερνώντας το 5,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,25% στις 454,74 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,23% στις 15.753,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανεβαίνει 0,25% στις 7.215,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,13% στις 7.453,22 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,24% στις 28.213 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ανεβαίνει 0,04% στις 9.312,49 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,32% στις 6.084,13 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές στο άνοιγμα- Το βάρος στα επιτόκια

    banks

    Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα οικονομικά data

    banks

    Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα νέα στοιχεία

    banks

    H Wall Street δυσκολεύεται να ανακάμψει- Απώλειες για τον Nasdaq

    banks

    Στη σκιά Fed και τραπεζών η Wall Street

    banks

    Τα πληθωριστικά στοιχεία δίνουν ώθηση στη Wall Street

    banks