19.5 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μελετώντας τα μάκρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μελετώντας τα μάκρο

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (15/3), καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που μείωσαν την εμπιστοσύνη στις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve φέτος.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό 0,6% τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά στη Wall Street ενόψει της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο την επόμενη εβδομάδα, αν και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πότε και κατά πόσο η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Ο Φίλιπ Λέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ πρέπει να αφιερώσει το χρόνο της για να επιτύχει σωστά τις μειώσεις των επιτοκίων και η τράπεζα πιθανότατα θα έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο.

Στην ευρωζώνη ανακοινώνεται η τελική μέτρηση για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,01% στις 506,46 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,21% στις 17.961,37 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,09% στις 8.168,49 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,07% στις 7.749,15 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,34% στις 33.902 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,75% στις 10.569,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 2,01% στις 6.177,52 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Morgan Stanley: Προειδοποιεί για νέα χαμηλά στον τεχνολογικό κλάδο

banks

Τεχνολογική πτώση στη Wall Street ελέω εξαμηνιαίας υπεραπόδοσης

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Γάζα

banks

«Μαύρη Δευτέρα» στις ευρωαγορές- Σε περιδίνηση οι τράπεζες

banks

Μεικτά πρόσημα στις… λειψές ασιατικές αγορές

banks

Ενισχύεται ο Dow- 5ήμερο σερί απωλειών για τον S&P

banks