18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
COMODITIES

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο εν μέσω μάκρο και Μέσης Ανατολής

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο εν μέσω μάκρο και Μέσης Ανατολής

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν μικρή μείωση την Τρίτη (23/4), αν και νωρίτερα στη συνεδρίαση κινήθηκαν ανοδικά, μετά από ισχυρότερα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία εκτός Ευρώπης, ενώ οι επενδυτές σταθμίζουν επίσης τις πιθανές επιπτώσεις από τυχόν νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, με την ένταση να παραμένει υψηλή στη Μέση Ανατολή.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της σε σχεδόν ένα χρόνο αυτόν τον μήνα, οδηγούμενη από την έντονη ανάκαμψη στον κυρίαρχο κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ.

Ο βρετανικός blue-chip FTSE 100 καταγράφει υψηλό ρεκόρ την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν κατ’ αρχήν τη Δευτέρα να επεκτείνουν τις κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τεχεράνης στο Ισραήλ αυτόν τον μήνα.

Η Γερουσία των ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσει να εξετάζει ένα πακέτο ξένης βοήθειας που περιλαμβάνει κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν που στοχεύουν πλοία, λιμάνια και διυλιστήρια που επεξεργάζονται ιρανικό πετρέλαιο.

«Το γεωπολιτικό σκηνικό εξακολουθεί να είναι γεμάτο με τόσους πολλούς κινδύνους αυτή τη στιγμή, οπότε είναι σαφές ότι θα δούμε μεγάλη αστάθεια μέχρι να υπάρξει πολύ περισσότερη σαφήνεια γύρω από αυτό», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Μαρτίου – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed – αργότερα αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσουν την τροχιά της νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων πιθανότατα μειώθηκαν, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters με τη συμμετοχή αναλυτών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,70% στα 81,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,62% στα 86,47 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,194% στα 28,960 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,29% στα 2.316,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,91% στα 26,992 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 1,32% στα 4,417 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,12% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0667 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,25% στο 1,238 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία κερδίζει 0,12% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8617 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Related posts

Οι εικασίες για τα επιτόκια ρίχνουν το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το αέριο

banks

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος λόγω των φόβων για το Σουέζ

banks

ΕΙΑ: Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή αργού των ΗΠΑ

banks

Gazprom: Αμετάβλητες οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν παρά τη μείωση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

banks

Φρέναρε απότομα το ράλι του πετρελαίου-Πέφτει και το φυσικό αέριο

banks