28.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζουν το ανοδικό τους ράλι στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

Συνεχίζουν το ανοδικό τους ράλι στο άνοιγμα οι ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής (3/11), συνεχίζοντας το ανοδικό τους ράλι αυτή την εβδομάδα που τροφοδοτείται από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις και την πιο… αισιόδοξη στάση των κεντρικών τραπεζών.

Οι μετοχές που σχετίζονται με αυτοκίνητα καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,1%, με τον Stoxx 600 να καταγράφει άνοδο 1,6% την Πέμπτη και να οδεύει προς την καλύτερη επίδοσή του κάθε εβδομάδα από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Οι αμερικανικές μετοχές είχαν την καλύτερη μέρα τους από τον Ιούνιο και οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν αφού η Federal Reserve διατήρησε την Τετάρτη αμετάβλητα τα επιτόκια και οι αγορές αύξησαν τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο των επιτοκίων και οι περικοπές είναι στον ορίζοντα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε επίσης σταθερά τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο διοικητής της BOE Άντριου Μπέιλι δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι τα επιτόκια θα πρέπει να διατηρηθούν «σε περιοριστικό έδαφος για κάποιο χρονικό διάστημα» και ότι οι κίνδυνοι είναι ανοδικοί.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε πει από την πλευρά της την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση για διατήρηση των επιτοκίων σταθερά έπειτα από 10 συνεχόμενες αυξήσεις, ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μειώσεις επιτοκίων και ότι οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό παραμένουν.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,14% στις 444,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,21% στις 15.169,65 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,03% στις 7.061,59 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,24% στις 7.464 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,33% στις 28.577 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,07% στις 9.269,31 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,58% στις 6.435,62 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Related posts

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

    banks

    Διευρύνει το πτωτικό σερί η Wall Street-Προς νέες εβδομαδιαίες απώλειες

    banks

    «Νηνεμία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την BoE

    banks

    Wall Street: Τέλος στο κερδοφόρο σερί…λόγω πληθωρισμού

    banks

    Θετικό πρόσημο στη Wall Street κόντρα στις τραπεζικές ανησυχίες

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ

    banks