24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός «Στο Κόκκινο» με «άνωθεν εντολή» – Ποιοι δημοσιογράφοι σταματούν εκπομπές

Αναβρασμός επικρατεί εντός του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «Στο Κόκκινο» μετά από αναρτήσεις δημοσιογράφων που καταγγέλλουν την αποπομπή τους από το πρόγραμμα του σταθμού.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τους Νίκο Σβέρκο (πρώην διευθυντής «στο Κόκκινο»), Σπύρος Ραπανάκη (πρώην διευθυντής στην εφημερίδα «Αυγή») Γιάννη Σμυρλάκη (συντονιστή των δύο Μέσων) και Θεόφιλο Σιχλετίδη (δημισιογράφος στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης»).

Τι καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του In, οι εκπομπές των Νίκου Σβέρκου, Σπύρου Ραπανάκη και Γιάννη Σμυρλάκη (οι δύο τελευταίοι έκαναν μαζί εκπομπή) κόβονται από το ημερήσιο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού. Το ίδιο ανέφεραν και οι Νίκος Σβέρκος και Σπύρος Ραπανάκης σε αναρτήσεις που πραγματοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είπαν οι Ραπανάκης και Σβέρκος

Ο Σπύρος Ραπανάκης με ανάρτηση στο Facebook ανέφερε πως «το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Γιάννη Σμυρλάκη θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου «δεν ταιριάζω» στο νέο πρόγραμμα».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «θέλω να πιστεύω ότι τα περί «πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή» δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα».

Ο Νίκος Σβέρκος υπογράμμισε σε δική του ανάρτηση ότι δεν θα βρεθεί στην εκπομπή της Δευτέρας γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. «Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. Είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Νίκος Σβέρκος, «ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου».

Όσον αφορά τον Θεόφιλο Σιχλετίδη αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ότι η εκπομπή που πραγματοποιεί στον «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» δεν θα αναμεταδίδεται από αυτόν της Αθήνας, όμως, θα συνεχίσει να παράγεται για το «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιοδεία στη Λάρισα – Επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης

banks1

Τουρκία: Σε άθλια κατάσταση η Αγία Σοφία ένα χρόνο αφότου έγινε τζαμί – Αποκαρδιωτικές εικόνες

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη ρήξη Μητσοτάκη η συνάντηση με τον Νετανιάχου και όχι με τον Αμπάς

banks

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο – Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές στο Τόκιο

banks

Αυτό είναι το σχέδιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Αυτοκριτική και επανεκκίνηση

banks1

Νίκος Καρούλιας: Θέλει να κάνει «τάκλιν» στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις βίαιες συμπεριφορές

banks