19.5 C
Athens
May 29, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πάλι «χαϊδεύει» προεκλογικά τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του

Για «υποκρισία» και προσπάθεια να «χαϊδέψει» τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τον Έβρο.

«Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Καθόλου αναπάντεχο, αφού σε κάθε δύσκολη στιγμή για την κυβέρνησή του επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φράκτη», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου για τις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού.

«Ο άβουλος και αμήχανος Μητσοτάκης επέμεινε στη θριαμβολογία για τη χθεσινή του στάση στη συνάντηση με τον Ερντογάν»

Όπως τονίζει, μάλιστα, «το έκανε, με χυδαίο και κυνικό τρόπο, ένα μόλις μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όταν επισκέφθηκε την περιοχή για να αλλάξει την ατζέντα. Το κάνει και σήμερα, αναφερόμενος ξανά στα γεγονότα του 2020».

«Χαϊδεύει προεκλογικά τα ακροδεξιά ένστικτα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προσπαθεί προεκλογικά να ‘χαϊδέψει’ τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του, για να αποφύγει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης, μιας από τις πιο παραμελημένες περιοχές της χώρας μας από την κυβέρνηση της ΝΔ», όπως δήλωσε από τη δική του περιοδεία στην περιοχή ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θριαμβολογία για τη χθεσινή του στάση στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, παρότι ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε προκλητικά  τα περί τουρκικής μειονότητας και εμφανίστηκε ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε σχέση με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης, άβουλος και αμήχανος, αντέδρασε χλιαρά και στα δυο θέματα και δεν έκανε καμία αναφορά στις διαφορές της Ελλάδας με τη γείτονα ως προς την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτει πως ο πρωθυπουργός «είχε, δε, το θράσος να αναφερθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης όταν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μόλις το 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης (!), με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Η ‘θωρακισμένη’ Ελλάδα του Μητσοτάκη, από τις ακριβότερες στην Ευρώπη»

«Επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα περί ‘λεφτόδεντρων’ της αντιπολίτευσης, γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως η έκτακτη φορολόγηση σε ποσοστό 90% των υπερκερδών των τραπεζών», επισημαίνει, επαναλαμβάνοντας πως, το επόμενο διάστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση Νόμου για το φορολογικό και σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αναμένει «ουσιαστική συζήτηση, πέρα από τις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύει διαρκώς ο κ. Μητσοτάκης».

«Αλλά δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό που πανηγυρίζει για τη ‘θωρακισμένη’ ελληνική οικονομία, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έφτασε στο 3,1% τον περασμένο μήνα, με τις τιμές στα τρόφιμα να καλπάζουν με ρυθμό 5,4%. Η ‘θωρακισμένη’ Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι από τις ακριβότερες χώρες στη Ευρώπη, με αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει πως «αν σε κάτι μας βρίσκει σύμφωνους ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι, στην κρίσιμη κάλπη της 9ης Ιουνίου, οι πολίτες πρέπει και μπορούν να δώσουν ‘απαντήσεις’: στην αναλγησία, την αλαζονεία, τις αντικοινωνικές πολιτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για να αποφευχθούν νέες κάλπες που υπερψηφίστηκε στο Συνέδριο

banks1

Οικονόμου – Δεν υπάρχει ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν – Αν υποβληθεί αίτημα νομίζω θα απαντηθεί θετικά

banks

Νάσος Ηλιόπουλος: Ποιος φταίει για την ακρίβεια;

banks

Σία Αναγνωστοπούλου: «Ελλιπές αλλά θετικό βήμα η ρύθμιση για τους παράτυπους μετανάστες»

banks1

Επεκτείνονται οι ηλικίες για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του μαστού στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

banks1

Νέα πυρά Φίλη: «Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο»

banks1