24.1 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Τα παλαιά σφαγεία στη Πάτρα μετατρέπονται σε κέντρο εκπαίδευσης

Πήρε τον δρόμο της η αξιοποίηση των παλαιών σφαγείων της Πάτρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας προχώρησαν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με σκοπό τη μετατροπή των Παλαιών Σφαγείων σε «Κόμβο Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία».

Μετά και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνυπέγραψε την προγραμματική για την υλοποίηση του έργου που είναι  ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Περιφέρεια  με συνολικό προϋπολογισμό 4,1 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπράττουν αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για δωρεάν απόκτηση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων – skillbuilding (reskilling και upskilling) όσων απασχολούνται ήδραστηριοποιούνται στον τομέα πολιτισμού – δημιουργικών βιομηχανιών (CCI).

Παράλληλα, διασφαλίζεται η βελτίωση των υποδομών των Παλαιών  Σφαγείων, ώστε να αναδειχθούν σε πολυδύναμο Κόμβο Εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον  Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά που τα συνοδεύει.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, φορέας υλοποίησης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, κύριος του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει ενέργειες που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της, με σκοπό τη διευκόλυνση της πορείας εκτέλεσης του έργου».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Μητσοτάκης στο ιστορικό Μινιόν: «Η Αθήνα αλλάζει»

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια από τον Ζελένσκι για την επανεκλογή του

banks1

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να καταστεί βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής πορείας»

banks

Βορίδης: Τέλη Ιανουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

banks

Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος να μην ξανακάνουμε lockdown – Τι είπε για τους περιορισμούς στις ευρωπαϊκές μετακινήσεις

banks

Ερντογάν: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση – Παρενοχλεί τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας»

banks1