23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
WORLD

Τουρκία: Ενθουσιασμός για το νέο μαχητικό ΚΑΑΝ

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους ΚΑΑΝ, του πρώτου τουρκικής κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς χθες το πρωί στην Άγκυρα.

13 μόλις λεπτά κράτησε η δοκιμαστική πτήση του ΚΑΑΝ χθες το πρωί, του πρώτου τουρκικής κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς. Ωστόσο ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τεράστιο ενθουσιασμό στην Τουρκία ως ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσει αυτάρκεια στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας της. Η πρώτη πτήση του ΚΑΑΝ, λέξη που σημαίνει στα τουρκικά “ηγεμόνας”, έδωσε πλούσια τροφή και στην προεκλογική ομιλία του προέδρου Ερντογάν χθες στο Αφιόν Καραχισάρ. “Σήμερα είναι άλλη μια ημέρα υπερηφάνειας για την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Περιμένετε, θα ακολουθήσουν και άλλα επιτεύγματα”, είπε ενώ το κοινό παρακολουθούσε την πτήση του ΚΑΑΝ στις οθόνες. Ο Tούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην αντιπολίτευση για ανικανότητα και στους αρνητές που είχαν υποτιμήσει το νέο εθνικό αεροσκάφος. Ο επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής drones ΒΑΥΚΑR και γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, χαιρέτισε το νέο απόκτημα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. “Στη γαλάζια πατρίδα, στην ουράνια πατρίδα, ακόμα και στο Διάστημα, η χρυσή εποχή της αεροπορίας θα αφήσει το στίγμα της στον Τουρκικό αιώνα” , έγραψε σε ανάρτησή του. 

Oι ειδικοί λένε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του ΚΑΑΝ έως το 2028 και σκοπεύει να αντικαταστήσει σταδιακά τα F-16 από τη δεκαετία του 2030″. Επίσης συνεργάζεται με βρετανική εταιρεία για την παραγωγή κινητήρα για το αεροσκάφος. 38 ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές, η εθνική υπερηφάνεια οδηγεί περισσότερους ψηφοφόρους στο ΑΚΡ, ενώ η οικονομική κρίση και η καταστροφή στο χρυσωρυχείο του Ερζιντζάν μπαίνουν προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα.

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Bloomberg: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κυρίως “κληρονομιάς” Credit Suisse, θα περικόψει η UBS στην Ασία

banks

Οι ΗΠΑ συγκάλεσαν συνάντηση για τα πυρηνικά όπλα με Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Κίνα

banks

Τσελίκ: Είναι δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά;

banks

Bρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ αντιμετωπίζει νέο εκλογικό πονοκέφαλο μετά την παραίτηση του Τζόνσον

banks

Στην αντεπίθεση το Βερολίνο: Ευρωπαϊκές τριβές για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

banks

Το πανίσχυρο λόμπι των Γάλλων αγροτών

banks