19.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Προσαρμόζει τον έλεγχο των αποδόσεων, αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε σήμερα τα επιτόκια της αμετάβλητα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ έκανε βήματα για να καταστήσει πιο ευέλικτο τον έλεγχο στις αποδόσεις των ομολόγων, στον απόηχο των αποφάσεων της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσουν τα επιτόκια τους κατά 25 μονάδες βάσης τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητο το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της στο -0,1%, όπως περίμεναν οι αγορές. Ταυτόχρονα διατήρησε το προηγούμενο guidance, επιτρέποντας στις αποδόσεις του 10ετους να κινούνται 0,5% γύρω από τον στόχο του 0%, αν και επισήμανε ότι αυτά θα είναι πλέον “σημεία αναφοράς” αντί για “αυστηρά όρια”.

Η απόφαση για χαλάρωση του ελέγχου στις αποδόσεις των ομολόγων αποτελεί την πρώτη -αιφνιδιαστική- κίνηση του νέου διοικητή της τράπεζας, Kazuo Ueda μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Απρίλιο, όπως σημειώνει το Bloomberg. Η κίνηση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις για την πιθανή πορεία ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες. 
 

Related posts

Η Μελόνι αναζητά συμμάχους και συμβιβασμούς

banks

Απόπειρα επίθεσης με drone από τη Γάζα προς το Ισραήλ – Πάνω από 5.000 οι νεκροί στη Γάζα – Στους 222 οι όμηροι

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – αρχηγού Χαμάς

banks

“Επικίνδυνη σωματική βλάβη” η επίθεση σε δημοσιογράφους

banks

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατία και την ειδεχθή επίθεση στη Μόσχα

banks

Ισραήλ-Δυτική Όχθη: Η βία “πρέπει να σταματήσει”, τονίζει ο ΟΗΕ

banks