18.8 C
Athens
May 4, 2024
Image default
MARKETS

«Φρένο» στα ρεκόρ βάζει η Wall Street

«Φρένο» στα ρεκόρ βάζει η Wall Street

Οριακή υποχώρηση καταγράφουν την Τρίτη (30/1) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones και τον Nasdaq να προέρχονται από επιδόσεις ρεκόρ. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα, με αιχμή του δόρατος τις big tech εταιρείες, αλλά και η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 38.331,57 μονάδες, ο S&P 500 χάνει με το ίδιο ποσοστό στις 4.928,04 μονάδες και αμφότεροι οι δείκτες παραμένουν μία «ανάσα» μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους. Ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,13% στις 15.607,83 μονάδες.

Η Wall Street προέρχεται από μια ανοδική συνεδρίαση που έφερε τους Dow Jones και S&P 500 στο έκτο κλείσιμο ρεκόρ για φέτος. Παράλληλα, ο Nasdaq σημείωσε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τους τρεις κύριους δείκτες, με κέρδη άνω του 1%.

Η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί σήμερα άλμα 7%, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Στον αντίποδα, η Whirlpool υποχωρεί πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για το έτος που ήταν χειρότερες από τις αναμενόμενες. 

Προ των πυλών βρίσκονται οι οικονομικές εκθέσεις τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Alphabet, που θα προβούν σήμερα σε ανακοινώσεις. Αυτές οι εταιρείες, οι οποίες ανήκουν σε έναν όμιλο γνωστός ως «Magnificent 7», παρακολουθήθηκαν στενά από τους επενδυτές καθώς συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να φτάσει ο S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό. Η Amazon, η Meta και η Apple θα δημοσιεύσουν τα τριμηνιαία οικονομικά τους στοιχεία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve. Η αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds έχει τιμολογήσει με πιθανότητα περίπου 97% ότι η κεντρική τράπεζα θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Wall Street: Διστακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την εργασία

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, ηγέτης το Χονγκ Κονγκ-Περιμένοντας τη Fed

banks

Οι ΗΠΑ δείχνουν το… δρόμο και στις ευρωπαϊκές αγορές

banks

Ασιατικές αγορές: Σε νέες κορυφές ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei

banks

Στο ρυθμό της Fed «χορεύει» η Wall Street

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα επιτόκια στο επίκεντρο

banks